Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Titel Engels: Twitch
Nederlandse titel: Twitch en de vlucht van de ijsvogel
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: M.G. Leonard
Engelse verteller: M.G. Leonard
Duur van het Engelse boek: 6 uur 25 minuten
Alle boeken van de Twitchers serie:

Een spannend mysterie met een passie voor vogelspotten

Het boek Twitch en de vlucht van de ijsvogel is een mooie combinatie van een spannend mysterie en een passie voor vogelspotten. Het verhaal neemt je mee op een avontuurlijke reis vol met raadsels en geheimen, waarbij de hoofdpersoon Twitch zijn scherpe observatievermogen en kennis van vogels gebruikt om uit te vogelen wat er precies in het bos aan de hand is. Door de levendige beschrijvingen van vogels en hun gedragingen, word je als lezer meegenomen in de bijzondere wereld van vogelspotten en ontwikkel je een nieuwe waardering voor deze prachtige dieren.

© vogel op tak getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Sympathiek, slim en vindingrijk

Twitch is niet alleen een gepassioneerde vogelliefhebber, maar ook een sympathieke, slimme en vindingrijke jongen. Hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan en gebruikt zijn kennis van vogels en de natuur om zich uit moeilijke situaties te redden. Zo kan hij bijvoorbeeld perfect vogelgeluiden nadoen, wat hem later in het verhaal goed van pas komt wanneer hij het geluid van een slechtvalk imiteert om zichzelf uit een lastige situatie te redden. Twitch is zeer behulpzaam en staat altijd klaar om anderen te helpen, zelfs als het zijn pestkoppen zijn die hem dagelijks het leven zuur maken. Hij weet hoe hij anderen kan inspireren en motiveert hen om het beste uit zichzelf te halen.

Leuke weetjes over vogels

Foto: schrijver M.G. Leonard van het boek Twitch. Bron: https://www.mgleonard.com/twitch

Naast het spannende verhaal met een mysterie bevat het boek ook veel interessante feiten over verschillende soorten vogels. Twitch heeft een passie voor vogels en deze kennis komt goed van pas in het verhaal. Zo kan hij bijvoorbeeld verschillende vogelgeluiden imiteren en herkent hij bepaalde vogels aan hun uiterlijk. Je leert als lezer meer over vogels. Het is dus niet alleen een spannend boek, maar ook een leerzame en inspirerende ervaring voor jonge lezers die geïnteresseerd zijn in vogels en natuur.

Pesten en vriendschap

In het boek is er aandacht voor thema pesten en vriendschap. Twitch wordt op school gepest door Jack en zijn groepje vrienden. Maar ondanks het constante gepest en getreiter, blijft Twitch vriendelijk en behulpzaam, zelfs tegenover Jack. Wanneer Jack in de problemen zit, komt Twitch hem dan ook te hulp. Het boek laat op een realistische manier zien hoe pesten en vriendschap samengaan en hoe het mogelijk is om je als pester te ontwikkelen tot vriend. Twitch laat zien dat het mogelijk is om ook in moeilijke situaties vriendelijk en behulpzaam te blijven en dat je nooit weet hoe een situatie kan veranderen.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit is een leuk en meeslepend verhaal, vooral voor kinderen die geïnteresseerd zijn in vogels. Het verhaal heeft een mooi evenwicht tussen een mysterie en het leren over vogels. De mysterie is leuk om op te lossen en heeft zelfs een verassende twist.
Ook thema pesten en vriendschap is relevant en actueel. Twitch is een leuke personage omdat hij zo stoer en sterk is. Niemand is aardig tegen hem op school, maar daar trekt hij zich niets van aan.
Erg leuk boek waarbij de mooie kanten van een vogelspotter wordt belicht. Je krijgt haast zin om zelf ook een boekje aan te schaffen om vanaf nu alle vogels te noteren die je ziet.

Luisterboek in de auto

Leuk boek om bijvoorbeeld samen naar te luisteren in de auto, op weg naar een vakantieplek. De luisterversie duurt ruim 6 uur en dikke kans dat kinderen bij aankomst op de vakantieplek ineens oog hebben voor vogels en zelf ook met een verrekijker vogels willen spotten. Extra handig als jullie naar een camping gaan met een bosgebied. De luisterversie is wel in het Engels.

Leuke video’s over vogels en vogelspotten

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk hier nog meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Twitch en de vlucht van de ijsvogel van M.G. Leonard

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *