De ware held

Titel Engels: Galloglass
Nederlandse titel: De ware held
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Scarlett Thomas
Nederlandse verteller: Jantine van den Bosch
Duur van het Nederlandse boek: 12 uur 07 minuten
Alle boeken van deze Bovenwereld / Worldquake serie:

Verschillende soorten magische talenten

Dit is boek 3 van deze magische serie over de Bovenwereld. In deze kinderboekenserie worden verschillende soorten magische talenten belicht, wat het verhaal erg interessant maakt. De hoofdpersonages hebben elk hun eigen specifieke talenten die ze gebruiken om te strijden tegen de Diberi. Zo is Fee de leider met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is Wolf een krijger/priester. Ook de talenten van de andere vrienden komen mooi aan bod. De combinatie van deze talenten zorgt voor een spannend avontuur.

De strijd met de Diberi

Bron: http://worldquake.uk/ Bovenwereldserie van Scarlett Thomas

De strijd tussen deze vriendengroep en de Diberi is een terugkerend thema in deze serie. De Diberi zijn uit op het offeren van een onschuldig kind en het ontvoeren van Fee, maar waarom is vooralsnog onduidelijk. Het onderzoeken van deze vraag leidt tot veel spanning en actie in het verhaal.

Ben ik een charlatan?

Een interessant vraagstuk dat naar voren komt in het verhaal is of je als persoon wel echt zo getalenteerd bent als je denkt dat je bent. Dit zet je wel aan het denken en vooral Fee vraagt zich af of ze eigenlijk wel geschikt is voor haar leidersrol. Deze ontwikkeling in het karakter van Fee geeft het verhaal een extra laag diepgang.

De profetie en vliegende katten?

De profetie (over honderden katten door de lucht) uit het verhaal speelt een belangrijke rol. Het is duidelijk dat de verschillende gebeurtenissen in het verhaal onderdeel zijn van deze profetie, maar wat deze precies inhoudt blijft lange tijd onduidelijk. Dit zorgt voor een spannende ontknoping aan het einde van het verhaal.

Bron: http://worldquake.uk/ Bovenwereldserie van Scarlett Thomas

Mysterieuze entiteiten

Naast de strijd tussen de vrienden en de Diberi spelen ook mysterieuze entiteiten een rol in het verhaal. Het noorderlicht en de bermudadriehoek zijn beide entiteiten die in de bovenwereld en de buitenwereld anders worden ervaren. Dit wordt subtiel in het verhaal verweven en draagt bij aan de mysterieuze sfeer van het verhaal. Mocht je nog niet eerder van deze entiteiten hebben gehoord: zoek het maar eens op bij Google. Zelf wil ik ook eens op vakantie om het noorderlicht in het echt te zien (niet de bermudadriehoek!!).

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar of luister naar een fragment.

Mijn mening

Dit is een spannend en intrigerend boek waarin magische talenten, vriendschap en een belangrijke profetie centraal staan. De verschillende karakters zijn goed uitgewerkt en de ontwikkeling die Fee doormaakt is anders dan in de vorige boeken. De mysterieuze entiteiten zorgen voor een interessant en mysterieus element in het verhaal. Ook dit boek is de moeite waard in deze serie, maar ik vind het wel minder goed dan de vorige delen. Er komen ineens veel verschillende groepen aan de orde die of een zeer kleine rol spelen voor het grootste deel van het verhaal of zelfs alleen maar genoemd worden. De opbouw van al deze verschillende groepen had prima stapsgewijs in deze serie kunnen spelen door middel van een boek 4 en een boek 5. Vooral omdat in elk boek één van de vrienden een laatste lezer is. Er zijn nog twee vrienden die nog geen laatste lezer zijn en zij hadden in boek 4 en boek 5 een laatste lezer kunnen zijn met een nieuw avontuur als rode draad en dan een einde van deze serie.

Verder heb ik als minpunt dat de schrijver ineens veel nieuwe concepten introduceert die nauwelijks tot hun recht komen wat uitwerking betreft. Ze lijkt dit verhaal helemaal vol te gooien met allerlei ontdekkingen over deze magische wereld. Het zijn ook wel interessante ideeën, alleen een beetje te veel ineens.

Ik heb op internet gezocht en jaren geleden heeft de schrijver boek 4 van deze serie aangekondigd met als Engelse titel: Cosmic Dancers. Het zou uitkomen in april 2020, maar dat is nog niet gebeurd.

Ben je benieuwd welke rol jij zou spelen in deze magische wereld en wil je weten of je een ware held, krijger, heks, enz. zou zijn? Hier ontdek je dat.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk hier nog meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands. Luisterboek en E-book zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie De ware held van Scarlett Thomas, boek 3 van de serie Bovenwereld.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *