Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Titel Engels: Spark
Nederlandse titel: Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: M.G. Leonard
Engelse verteller: M.G. Leonard
Duur van het Engelse boek: 6 uur 31 minuten
Alle boeken van de Twitchers serie:

  • Twitch en de vlucht van de ijsvogel
  • Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Mysterie

Een mysterie speelt een belangrijke rol in dit boek en is een van de meest interessante aspecten van het verhaal. Het begint allemaal met de beschietingen van de katten en het is aan Jack om uit te zoeken wie er achter zit. Maar al snel komt hij erachter dat er meer aan de hand is en ontdekt hij een grotere misdaad die hij met de hulp van zijn vrienden moet zien op te lossen. Het is knap hoe de schrijver de verschillende gebeurtenissen met elkaar verbindt en zo langzaam maar zeker het mysterie ontrafelt.

Illustratie uit het boek Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier van M.G. Leonard

Vriendschap

Een ander belangrijk aspect van het verhaal is vriendschap. Jack en Twitch zijn beste vrienden, maar hun interesses lopen soms uiteen. Dit zorgt voor spanningen tussen de twee, vooral als Jack steeds meer opgaat in zijn eigen onderzoek en minder tijd besteedt aan de Twitchersclub. Ondanks deze spanningen laten ze elkaar nooit echt vallen, want ze zijn immers beste vrienden. Het boek laat op een mooie manier zien dat vriendschap soms moeite kost, maar dat het altijd de moeite waard is om te blijven werken aan de relatie.

Liefde voor vogels

De liefde voor vogels speelt een grote rol in deze serie. Dit komt mooi naar voren in het boek en laat zien hoe belangrijk het is om een passie te hebben. Twitch legt uit dat vogelspotters een speciale vogel hebben die hen heeft geïnspireerd en de liefde voor vogels heeft aangewakkerd. Door de beschrijvingen van de verschillende vogels in deze serie en hun gedragingen, kunnen de lezers ook leren over de vogels die in het verhaal voorkomen. Het boek beschrijft bijvoorbeeld de lammergier, die door velen als een gevaarlijke vogel wordt gezien, maar in werkelijkheid onterecht een slechte reputatie heeft. Het boek moedigt lezers aan om hun eigen passies te ontdekken en te volgen en om zich te verdiepen in de fascinerende wereld van vogels.

Illustratie uit het boek Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier van M.G. Leonard

Teamwork

Teamwork is een belangrijk thema in dit boek en wordt op een mooie manier uitgewerkt. De vrienden werken samen om de misdaad op te lossen en het leven van vogels en andere dieren te redden. Het is mooi om te zien hoe ze elkaars sterke punten gebruiken en elkaar ondersteunen wanneer het nodig is. Samen krijgen ze veel voor elkaar en teamwork is cruciaal om problemen op te lossen en doelen te bereiken. Dit thema van teamwork en samenwerking zal zeker jonge lezers aanspreken en een positieve boodschap over het belang van samenwerken overbrengen.

Persoonlijke groei

Een ander interessant aspect van het verhaal is de persoonlijke groei van Jack. In het eerste boek van de serie werd hij vooral neergezet als een pestkop die zichzelf moest verbeteren. In dit boek zien we echter een andere kant van hem. Hij groeit als personage en wordt steeds meer betrokken bij de avonturen van het vogelspotters team. Hij toont zich van zijn beste kant en toont zijn ware aard als een behulpzame en betrouwbare vriend. Zijn vriendschap met Twitch en de andere Twitchers helpt hem om uit zijn comfortzone te komen en zichzelf te ontwikkelen. Dit aspect van persoonlijke groei maakt het verhaal nog boeiender en zorgt voor een positieve boodschap voor jonge lezers.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Mijn mening over dit boek is zeer positief. Het is een goed geschreven en spannend verhaal dat kinderen zal aanspreken. De combinatie van mysterie, vriendschap, liefde voor vogels, teamwork en persoonlijke groei zorgt voor een boeiend en divers verhaal. De personages Twitch en Jack zijn goed ontwikkeld en brengen het verhaal tot leven. De natuurdetails en de beschrijvingen van de vogels zijn interessant en zorgen voor een extra laag in het verhaal. Ik zou dit boek zeker aanraden aan kinderen die houden van avontuur, mysterie en natuur.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk hier nog meer leuke kinderboeken.

Luisterboek in de auto

Leuke serie om bijvoorbeeld samen naar te luisteren in de auto, op weg naar een vakantieplek. De luisterversie duurt ruim 6 uur per boek en dikke kans dat kinderen bij aankomst op de vakantieplek ineens oog hebben voor vogels en zelf ook met een verrekijker vogels willen spotten. Extra handig als jullie naar een camping gaan met een bosgebied. De luisterversie is wel in het Engels.

Leuke video’s over vogels en vogelspotten

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier van M.G. Leonard

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *