Lily: Storm

Titel: Lily
Genre: Young Adult
Schrijver: Tom de Cock
Verteller: Tom de Cock
Duur van het boek: 8 uur 58 minuten
Alle boeken van deze Lily serie:

Dit is een meeslepend verhaal over opstand, vluchtelingen en klimaatverandering

De status van vluchtelingen

Dystopisch klimaatverhaal boekrecensie: Lily de storm van Tom de Cock

In Lily: Storm ligt er veel nadruk op de status van vluchtelingen. Lily en haar vrienden, die de verwoesting van hun eiland door De Nieuwe Unie hebben overleefd, worden gedumpt op een eiland, omdat ze ongewenst zijn en worden daar aan hun lot overgelaten. De regering van De Nieuwe Unie heeft in het geheim Lily’s status (als burger) afgepakt, waardoor ze niet meer het land in kan. Dit zorgt voor een extra laag van strijd en onrechtvaardigheid in het verhaal.

Jeugd in opstand

© protest getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

De jeugd komt in dit verhaal in opstand tegen de volwassenen en de president, die hun gevoelens en ideeën negeren. Ze willen gehoord worden en een ander leven leiden dan wat hen wordt opgedrongen. Dit leidt tot een kloof tussen de jeugd en hun ouders, waarbij de jeugd vastbesloten is om verandering te bewerkstelligen.

Nieuwe bedreiging en dictatuur

Dit boek introduceert een nieuw probleem voor de wereld: een dreigende storm die het voortbestaan van de mensheid in gevaar brengt. Lily moet nu niet alleen vechten voor een veilige woonplek voor vluchtelingen, maar ook de wereld waarschuwen voor het grootste gevaar tot nu toe. Dit alles wordt bemoeilijkt door de dictatuur van de president, die voornamelijk gericht is op zijn eigen populariteit en campagne.

Actuele thema’s

Fake news, fact check bij recensie: Lily: Storm

Fake nieuws en deepfake spelen een belangrijke rol in het verhaal en zijn zeer actueel. Het boek laat zien hoe mensen beïnvloed kunnen worden door video’s gemaakt door artificiële intelligentie (AI) en benadrukt het belang van waakzaamheid tegenover misinformatie. Op een grappige wijze, passend bij tieners, ontdek je hoe gruwelijk echt een video kan lijken wanneer in een video het vriendje van Lily vertelt dat ze haar eigen teennagels bijt en niet zo fijn zoent.

Goed bedacht en met een belangrijke boodschap

Lily: Storm is een goed bedacht verhaal met een belangrijke boodschap voor zowel jongeren als volwassenen. Het behandelt actuele thema’s op een overdreven, maar effectieve manier en bevat enkele verrassende wendingen. Het verhaal nodigt de lezer uit om na te denken over de gevolgen van onze acties en de noodzaak van verandering. Met actuele thema’s zoals vluchtelingen opvang, klimaatverandering en de politiek die mensen een levenswijze oplegt en niet wil luisteren naar de burgers.

Ben je benieuwd naar de dystopische toekomst waar het boek zich afspeelt? Bekijk hier een inkijkexemplaar en ontdek wat ons hopelijk niet te wachten staat!

Mijn mening

Ik vind dat dit boek een meeslepend verhaal biedt over opstand, vluchtelingen en klimaatverandering. Het daagt je uit om na te denken over actuele en belangrijke thema’s. De combinatie van interessante personages, een goed bedachte plot en een belangrijke boodschap maakt dit boek erg waardevol om te lezen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo Plus voor abonnees), paperback en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees)in het Nederlands.
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Ebooknl: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Dystopisch klimaatverhaal boekrecensie: Lily van Tom de Cock

Ken jij Storytel al? Met een abonnement voor 2 volwassenen (met kidsmode), kun je onbeperkt luisteren voor slechts 17 euro per maand. Of kies voor een abonnement voor 1 volwassenen (met kidsmode) voor 13 euro per maand. Probeer nu 14 dagen gratis met Storytel of 30 dagen gratis Nextory. Door de code Jufjannie40 te gebruiken ontvang je zelfs 40 dagen gratis als proefperiode.

In dit artikel staan links naar affiliatie programma’s waarmee ik commissie kan ontvangen voor uw aankopen via deze links. Dit kost u niets extra, maar ondersteunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *