Escape room – spannend boek

Titel: Escape room
Genre: Young Adult (16+)
Schrijver: Maren Stoffels
Verteller: Maren Stoffels
Duur van het boek: 3 uur 8 minuten
Alle boeken van deze Escape Room serie:

  • Escape room
  • Escape room 2.0

Bekijk hieronder een leuke trailer van dit spannende boek voor tieners.

Trailer Escape room van Maren Stoffels. bron: YouTube @boekvoornederlands9516

Geheimen en relatieproblemen

In het boek Escape room volgen we het verhaal van drie vrienden, Alissa, Sky en Mint die samen met Alissa’s nieuwe vriend Milas, in een escape room belanden. Hier ontdekken ze de vreemde en gevaarlijke streken van de onbekende vijfde personage. Het verhaal richt zich op de relaties en geheimen tussen deze personages. Alissa en Milas zijn verliefd op elkaar, maar dit maakt Sky jaloers en zijn wereld lijkt als een kaartenhuis in te storten. Wanneer hun levens op het spel staan blijken de vrienden geheimen te hebben en twijfelen ze aan elkaars loyaliteit. Dit maakt de spanning en het verrassingselement in het verhaal groter. Escape Room biedt een onthullend kijkje in de persoonlijkheden en relaties van deze hoofdpersonages.

Een gevaarlijke gek

In het boek Escape Room van Maren Stoffels komen we een geheimzinnig en gevaarlijk persoon tegen die bekend staat als persoon X. Dit personage haalt vreemde streken uit in de escape room en dreigt het leven van de hoofdpersonen Alissa, Sky, Mint en Milas in gevaar te brengen. X weet precies wat te doen en te zeggen om olie op het vuur te gooien.

Opgesloten in een escape room

In dit boek zijn de hoofdpersonen, opgesloten in een escape room. Ze zijn niet in staat om te ontsnappen en hun levens liggen in de handen van een mysterieus personage, X. Deze setting creëert een constante spanning en angst onder de personages die bang zijn om te ontdekken wat er zal gebeuren als ze niet doen wat persoon X zegt. Deze intense en beangstigende situatie zorgt voor een adembenemend avontuur en houdt je als lezer op het puntje van je stoel.

Zie jij de wendingen aankomen?

Het boek gaat over drie vrienden: Alissa, Sky, en Mint, die besluiten om samen een escape room uit te proberen. Als vierde persoon nemen ze de nieuwe liefde van Alissa mee. Tot hun verbazing ontdekken ze dat ze dat de persoon die hen heeft opgesloten niet het beste met hen voorheeft. Ze worden geteisterd door deze onbekende persoon. Naarmate de tijd verstrijkt, ontdekken de vrienden steeds meer geheimen over elkaar en zijn ze bang voor de uitkomst van deze escape room.

Neem een sneak peak van het spannende verhaal en ontdek het zelf door een inkijkexemplaar te bekijken en een luisterfragment te beluisteren.

Pagina uit het boek Escape room van Maren Stoffels.

Mijn mening

Dit boek richt zich op tieners en bevat een spannend verhaal over een escape room. Het bevat verrassende twists die de spanning opbouwen. Het begin is wat traag, maar het verhaal komt op gang zodra ze in de escape room zitten. De leesversie is beter dan het luisterboek door de verschillende perspectieven van de vijf personages. Iedere personage heeft een eigen lettertype. Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal in de ik-vorm in korte hoofdstukken. Her verhaal wordt door de schrijver zelf voorgelezen. Ze doet het aardig, maar een andere verteller zou het verhaal net wat meer tot leven kunnen brengen, waardoor het verhaal duidelijker naar voren komt. Het verhaal is eenvoudig geschreven maar biedt hier en daar een onverwachte plot. Het boek richt zich op tieners en weerspiegelt daarom ook de gedragspatronen van tieners, waardoor het niet altijd even natuurlijk aanvoelt voor volwassenen (houd dit dus voor ogen als je voor dit boek kiest). Sommige personages in het verhaal zijn niet sympathiek en dit maakte me zo nu en dan ontevreden.
Het verhaal maakt je zeer nieuwsgierig en houdt je geïnteresseerd tot het einde.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Ontdek nog meer spannende Young Adult boeken.
5 must-read Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback en luisterboek in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie: boek Escape room, spannend tienerboek van Maren Stoffels

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *