Vamps Vers bloed

Titel Engels: Vamps – fresh blood
Nederlandse titel: Vamps – vers bloed
Genre: Young Adult
Schrijver: Nicole Arend
Engelse verteller: Gerard Logan
Duur van het Engelse boek: 12 uur 27 minuten

Een school voor vampiers

Een school voor vampiers is een spannend idee voor een verhaal. Dit boek introduceert een wereld waarin vampiers, ver van de bekende vooroordelen en mythes, hun eigen school hebben waar ze kunnen leren hoe ze met hun krachten en instincten om moeten gaan. In deze school leren de vampiers om te vliegen, beter te vechten en hoe ze hun bloedlust kunnen beheersen. Deze unieke omgeving biedt de personages de kans om zichzelf en elkaar beter te leren kennen, terwijl ze ook met nieuwe uitdagingen worden geconfronteerd. Dit creëert een verhaal vol spanning over de wereld van vampiers met verrassende ontwikkelingen. Het doet me sterk denken aan Zweinstein in Harry Potter, maar dan is het nu een school voor vampiers.

Groepsdynamiek en relaties

© Vampiers verliefd getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Groepsdynamiek en de ontwikkeling van relaties tussen de vampiers onderling speelt een belangrijke rol. Of het nu gaat om vriendschappen, rivaliteiten of verliefdheid, de groepsdynamiek is constant in beweging en houdt het verhaal interessant. Daarbij maakt het niet uit tot welke sekse ze zich aangetrokken voelen, dat kan per situatie verschillen. De emoties van de personages zijn voelbaar en de verhalen over hun liefdesperikelen zorgen voor een extra dimensie aan het verhaal.

Bloed en de bloedsoorten

Natuurlijk speelt bloed een belangrijke rol in het verhaal, maar in dit geval richt de schrijver zich op zeldzame bloedsoorten. Dillon, de hoofdpersoon, heeft veel kracht in zijn bloed en zijn bloed blijft zich ontwikkelen. Dit trekt de aandacht van de machtige vampiers in deze wereld. Door zijn bloed is “gewoon bloed” niet voldoende voedzaam is voor hem. Hij krijgt daarom als enige op school zeldzame “gouden bloed” te drinken. Dit maakt hem uniek en zorgt voor spanning tussen hem en de andere vampiers die jaloers zijn op zijn speciale behandeling. Het gouden bloed wordt in het verhaal gepresenteerd als een kostbare schat en creëert een interessante dynamiek tussen de personages. Het onderwerp bloed en bloedsoorten voegt een extra dimensie toe aan het verhaal en dit vind je misschien best interessant: gouden bloed bestaat echt! Zoek het maar eens op.

Verhaaloverzicht

Het verhaal zelf is eigenlijk zeer simpel. Het gaat over de jonge dhampier Dillon, die naar een school voor vampiers gaat om zijn vaardigheden als halfvampier te leren. Op deze school ontmoet hij andere jonge vampiers en leert hij over de wereld van de vampiers. Hij ontdekt de bijzonderheid van zijn eigen bloed en het gevaar die hieromheen ontstaat. Het verhaal speelt zich af op de vampierschool en omvat lessen, oefeningen, relaties en interne conflicten onder de studenten en leraren.
Het verhaal is een spannende pageturner, waarbij je als lezer meegevoerd wordt in het avontuur van Dillon en zijn vrienden.

Ontdek het verhaal zelf door een inkijkexemplaar te bekijken.

Mijn mening

Ik heb dit boek als een echte pageturner ervaren en in één ruk uitgelezen. Ik was onder de indruk van de Ierse uitspraak van Dillon en vond dit een mooie aanvulling op de leesbeleving. Sommige uitspraken van andere personages klonken echter ongeloofwaardig, wat mijn leesbeleving iets beïnvloedde. Toch was ik onder de indruk van het verhaal en de unieke aspecten, zoals de school voor vampiers, de groepsdynamiek en de verschillende bloedsoorten. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg van deze serie en kijk ernaar uit om meer over de personages en hun vaardigheden te leren.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Vamps – Vers bloed van Nicole Arend.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *