Netflix verfilming van Persuasion van Jane Austen

Toen ik de kans kreeg om de Netflix verfilming van Persuasion van Jane Austen te bekijken, was ik erg nieuwsgierig. Ik had het boek namelijk nog nooit gelezen en had geen idee wat ik kon verwachten. Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van hoe Dakota Johnson het personage van Anne tot leven bracht op het scherm. Het was interessant om haar personage te zien groeien en veranderen gedurende de film.

De film had een moderne twist, wat ik verfrissend vond. De personages zijn multicultureel, het taalgebruik was modern en luchtig, wat het verhaal erg toegankelijk maakte. Ik had geen moeite om me in te leven in de personages en het verhaal. Dakota Johnson keek vaak in de camera, wat een bijzonder effect gaf, alsof ze tegen mij sprak als kijker. Zo had ze vaak onderonsjes met ons als kijkers.

De personage Anne Elliot kijkt vaak naar de kijkers tijdens de film Persuasion van Netflix.

Het verhaal tussen Anne en Wentworth was heel mooi neergezet. Hun moeizame hereniging was interessant om te zien en werd op een gevoelige manier naar voren gebracht. Er was geen overdaad aan drama, wat de film een luchtige en vrolijke sfeer gaf.

Bekijk de trailer van de film hieronder.

Ik denk dat als je het boek al kent, je misschien teleurgesteld kunt zijn door deze verfilming. Het taalgebruik is namelijk heel anders dan in het originele boek (gebaseerd op andere Jane Austen boeken die ik al wel ken) en wijkt af van het verhaal zoals Jane Austen het heeft geschreven. Maar als je, net als ik, nog niet bekend bent met dit verhaal, dan zou ik deze vrolijke verfilming absoluut aanbevelen voor een gezellige en leuke avond.

Kortom, de Netflix verfilming van Persuasion van Jane Austen was een verrassende ervaring voor mij en heeft mijn interesse gewekt om het boek te lezen. Ik denk dat als je op zoek bent naar een lichtvoetige en moderne vertelling van een klassiek verhaal, deze film een aanrader is.

Ik vind deze film 4.5 van de 5 sterren waard.
Bekijk ook mijn lijst met verfilmde boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *