Agency

Titel: Agency
Genre: Science Fiction
Schrijver: William Gibson
Verteller: Lorelei King
Duur van het boek: 10 uur en 12 minuten
Alle boeken van deze The Jackpot Trilogy:

  • The Peripheral
  • Agency

Ken je de Peripheral al? Dit is een andere tijdlijn!

Nadat ik de serie de Peripheral heb gekeken op Amazon Prime, werd ik toch wel heel benieuwd naar deel twee van deze serie. Ik vond de verfilmde serie best goed en was heel nieuwsgierig naar wat William Gibson verder heeft gedaan met het verhaal van Flynn Fisher. Ik had deel 1, Peripheral al gelezen en had het daarbij gehouden, mede omdat ik het best lastig vond om het verhaal te volgen, maar na de serie te hebben gekeken begreep ik het concept beter en was ik er wel klaar voor om de rest te ontdekken.

Bekijk de trailer van de Peripheral hieronder.

Dit boek biedt weer een nieuw avontuur, maar dan in een andere tijdlijn. Dezelfde personages zoals inspecteur Ainsley Lowbeer, Wilf Netherton, Ash en Connor spelen weer mee in dit verhaal. Ditmaal krijgen we Verity als hoofpersonage in plaats van Flynn Fisher.

Waar Flynn Fisher in The Peripheral belangrijk was voor inspecteur Ainsley Lowbeer, omdat ze een moord heeft gezien, is Verity nu erg belangrijk. Verity heeft contact met een soort AI in haar wereld die zich los heeft gemaakt van de mensen die haar denken te bezitten. Haar zelfstandigheid brengt het leven van Verity in gevaar en deze AI, genaamd Eunice, doet er alles aan om Verity te beschermen tegen haar opdrachtgevers.

Wat als de verkiezingen anders verlopen? Leven we dan in een betere wereld?

De schrijver geeft antwoord op deze vraag in zijn boek Agency, het vervolg van The Peripheral. We ontdekken hoe het de wereld in deze nieuwe tijdlijn vergaat en of zij het beter hebben dan in de wereld van Flynn Fisher of de wereld van Wilf Netherton en Ainsley Lowbeer.

Waar gaat Agency, het vervolg van The peripheral over?

Het verhaal zelf is zeer simpel. Verity wordt aangenomen als app whisperer. Zij moet een programma testen. Wanneer ze hiermee begint maakt ze kennis met Eunice. Eunice heeft toegang tot alles. Ze begint geld te verzamelen, allerlei mensen in te huren en behoorlijk vreemde aankopen te doen. Ze is een AI die geheel zelfstandig is en wanneer de opdrachtgevers van Verity dit ontdekken doen ze er alles aan om Eunice en Verity te laten verdwijnen. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken in dit verhaal, maar dit is waar het verhaal om draait. Om het verhaal complex te maken, staat deze wereld op het punt te verdwijnen door een nucleaire oorlog.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Ik vind het heel fijn dat de schrijver deze richting op is gegaan met dit boek. Ik had het erg jammer gevonden als hij verder was gegaan met de wereld van Flynn Fisher en daar alles heel complex of juist heel triest had gemaakt. Met dit boek blijft die wereld zich vervolgen zoals het was geëindigd met The Peripheral en krijgen we een beetje meer informatie hoe het nu met ze gaat in hun wereld. Dit boek draait geheel om een nieuwe wereld en we krijgen hiermee een heel nieuw avontuur.

Naast dit verhaal speelt zich ook het één en ander af in de wereld van Wilf Netherton. Hij werkt zo nu en dan voor Ainsley Lowbeer wanneer ze bezig is met één van haar stubs (andere tijdlijn als vertakking van hun eigen wereld). We ontdekken meer over Ainsley Lowbeer en dat vind ik zeer interessant.

Ainsley Lowbeer uit de boeken The Peripheral en Agency van William Gibson

Ook komt The Klept meer aan de orde en wordt dit in het verhaal verder uitgelegd. We ontdekken het verband tussen Ainsley Lowbeer en The Klept.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek, hardcover en paperback in het Engels.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Agency van William Gibson

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *