The Poisoned Pie Mystery

Titel: The Poisoned Pie Mystery
Genre: leuk voor kinderen
Schrijver: Nicki Thornton
Verteller: Chris Devon
Duur van het boek: 6 uur 30 minuten
Alle boeken van deze Nightshade mystery serie:

Magie, mysterie en magiërs die de regels overtreden

Dit is deel 2 van een serie over magie en mysteries. De kat Nightshade speelt de hoofdrol in deze serie en in elk boek komt ze een mysterie tegen die het onderzoeken waard is. Ze ontmoet nieuwe kinderen met wie ze op onderzoek uit gaat. Nightshade heeft best veel ervaring met het onderzoeken van magische mysteries. Je kent deze pratende kat misschien wel uit de Sep Seti-mysterie serie. Deze serie speelt zich af in dezelfde wereld als de Sep Seti mysteries. Nightshade begeleid de kinderen en helpt ze waar ze kan.

De kat Nightshade uit het boek The Poisoned Pie Mystery van Nicki Thornton.

Wat een pechvogel!

Dit verhaal gaat over Oakmoss Hornbeam. Hij heeft al zijn hele leven vervelende ongelukken, hij moet vast wel de grootste pechvogel ter wereld zijn! Zodra Nightshade hem ontmoet weet ze het 100% zeker: hij heeft zoveel pech, iemand heeft hem vervloekt. Het is een wonder dat hij al zijn ongelukken heeft overleefd of is het magie?

Zou jij je geheim vertellen aan je beste vriend(in) als die voor de schoolkrant werkt?

Oakmoss is een tovenaar, maar in een wereld waarin mensen niet in magie geloven moet hij dit geheim houden. Toch wil hij zijn verhaal graag aan iemand kwijt kunnen. Hij wil zijn geheim delen met zijn beste vriendin Veena Vale, maar ze schrijft voor de schoolkrant en ze weigert geheimen te bewaren waarvan ze vindt dat de mensen recht hebben om te weten. Ze staat voor haar principes!

Magische mysterie

Nightshade weet Oakmoss ervan te overtuigen dat zijn pech een magische oorzaak heeft. Samen gaan ze op onderzoek uit en proberen de dader te vinden. Zou het de boze man zijn die voor hun huis kampeert? Hij beweert dat de vader en moeder van Oakmoss hem onrecht hebben aangedaan en hij zint op wraak.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg van boek 1, The Howling Hag mystery over het onderzoeken van magische mysteries. Deze serie gaat over de pratende kat, Nightshade. Ze heeft blijkbaar een neus voor mysteries en weet wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Ze heeft vaak eerder dan anderen door wanneer iemand een misdaad heeft begaan.
Ik moest wel even inkomen in het verhaal. Ik vond het begin van het verhaal traag op gang komen.

De kat Nightshade uit het boek The Poisoned Pie Mystery van Nicki Thornton.

Terwijl ik dit schrijf is het boek nog niet in het Nederlands te koop. Erg jammer, hopelijk komt hier snel verandering in.
Tot nu toe biedt deze serie bijzondere mysteries die leuk zijn om samen met de personages te onderzoeken. De daders zijn niet voorspelbaar. De meeste mysteries in kinderboeken zijn zeer voorspelbaar en je ziet de daders van mijlenver aankomen. In deze serie weet de schrijver de daders (tot nu toe) heel goed verborgen te houden.

Ik vond het einde wel erg vreemd voor een kinderboek. Het deed me sterk denken aan de film/boek A series of unfortunate events. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

The Poisoned Pie Mystery van Nicki Thornton van de Nightshade mystery serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *