Four Christmases and a Secret

Titel Engels: Four Christmases and a Secret
Genre: Feelgood, romance, slow burn romance
Schrijver: Zara Stoneley
Verteller: Georgia Maguire
Duur van het boek: 10 uur 55 minuten

Vier keer kerstfeest

Dit verhaal neemt zijn tijd en vertelt je over het leven van Daisy waarbij vooral de kerstvieringen met haar familie een belangrijke rol spelen. De stand van zaken in haar leven gedurende de kerst wegen voor haar het zwaarst.

Bron: Amazon boek: Four Christmases and a Secret van Zara Stoneley

Wanneer heb je gefaald in het leven?

Dit is een verhaal waarin de hoofdpersonage Daisy haar leven over een andere boeg wil gooien en wil ontdekken wat ze met de rest van haar leven wil doen. Als tiener kwam ze zeer succesvol over. Ze had haar hele leven nog voor zich en ze was serieus en slim. Ze haalde hoge cijfers op school en had de belangrijkste stappen in haar leven bedacht en uitgestippeld. Nu moet ze weer naar een kerstfeest met haar familie waarbij ze haar moeder zoals altijd weer teleur zal stellen: ze heeft geen date, een onderbetaalde baan en woont nog steeds in een kamertje bij haar beste vriendin. En om het nog erger te maken: haar beste vriend Oliver is weer terug in het land en hij komt naar het feest met zijn vriendin (die wel een succesvolle baan heeft) en zelf is hij een dokter geworden (een chirurg zelfs!). Haar moeder en zijn moeder zijn al sinds hun bevalling in een strijd met elkaar verwikkeld over welk kind het best presteert. Daisy voelt zich schuldig omdat haar moeder sinds haar achttiende al haar prestaties behoorlijk moet overdrijven.

Een heerlijke romance

Dit verhaal is een kerst romance en het is een slow burn romance. In dagboek vorm vertelt Daisy wat ze meemaakt. We gaan snel door de jaren heen en staan vooral stil bij de kerstdagen.

Four Christmases and a Secret van Zara Stoneley

Daisy wil drie dingen in haar leven verbeteren: een betere woning, een goede baan en een vriend om aan haar moeder voor te stellen.

Haar beste vriend Oliver staat jammer genoeg niet op haar doe-lijst. Niet dat ze geïnteresseerd is in hem, maar ze had best nog eens met hem willen zoenen. Gelukkig vindt ze snel een andere kandidaat, maar wat wil ze precies in een partner? Moet ze genoegen nemen met een vent zodat ze niet langer meer alleen is? 

Gedurende deze lange periode is er steeds één persoon die een belangrijke rol in haar leven speelt en dat is haar beste vriend Oliver, maar ze heeft twijfelachtige gevoelens wat hem betreft, omdat hij zo perfect is en zij heeft in alles gefaald. Daarnaast worden zijn prestaties al jaren door haar neus geboord door hun moeders en is ze hem daardoor spuugzat.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit is een mooi verhaal over de kerstdagen en een nieuwe draai geven aan je leven. Ik vind verhalen met een nieuwe start altijd heel bijzonder, maar meestal beginnen de personages dan opnieuw op een andere plek en ontmoeten ze nieuwe mensen. In dit verhaal blijven dezelfde mensen in het leven van Daisy. Ze moet wel verhuizen, maar ze wilde dan ook een betere woning. Het verhaal gaat over hoe Daisy door middel van betere voornemens doelgericht haar leven verbetert. 

Het verhaal laat zien hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je steunen en in je geloven. Sommige vriendschappen of relaties kunnen “toxic” zijn en zulke mensen kunnen je zelfvertrouwen ondermijnen.

Dierenliefhebbers zullen genieten van de hond Stanley. Daisy zorgt voor een lieve hond die op zijn beurt heel belangrijk is voor haar. Zijn gezelschap is een geweldige factor in haar leven.

Het verhaal biedt meer inhoud dan bij de meeste romantische verhalen. Ook neemt de schrijver langer de tijd om eerst een sterke vriendschap neer te zetten voordat het over gaat naar een relatie. 

Wees niet bang om te kiezen

Spijt hebben omdat je niet hebt durven kiezen is het belangrijkste onderwerp van het verhaal. Als je daardoor de liefde van je leven misloopt is dat zeer tragisch. 

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Kerstmis in het Duincafé van Debbie Johnson

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *