Midzomernacht

Titel: Midzomernacht
Genre: Misdaad
Schrijver: Åsa Larsson
Verteller: 
Charlotte Lap
Duur van het boek: 
11 uur 18 minuten
Alle boeken van deze Rebecka Martinsson serie:

 1. Zonnestorm – Solstorm
 2. Midzomernacht – Det blod som spillts
 3. Het zwarte pad – Svart stig
 4. Tot de woede is geluwd – Till dess din vrede upphör
 5. De tweede zonde – Till offer åt Molok
 6. De zonden van onze vaders – Fädernas missgärningar

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Midzomernacht

Deze serie gaat over Rebecka Martinsson. Dit is boek 2 van deze serie. Rebecka probeert weer in het zadel te klimmen door haar baas te assisteren bij een zaak waarbij ze een nieuwe klant hopen te krijgen voor hun advocatenkantoor. Ze gaat met haar baas mee terug naar een streek in de buurt van haar geboorteplaats, waar ze twee jaar eerder verwikkeld is geraakt in de vreselijke gebeurtenissen n.a.v. een moord.
Eenmaal bij de klant aangekomen blijkt er recentelijk een moord te zijn gepleegd die vergeleken wordt met de moord in haar geboorteplaats.
Rebecka besluit te blijven. Ze hoopt genoeg moed te verzamelen om weer naar huis terug te keren en alles onder ogen te komen.
Bij toeval krijgt ze bewijsmateriaal in handen die door de voorgangers van de kerk verzwegen zijn voor de politie. Nu moet ze een keus maken. Doet ze puur haar werk en helpt ze daarmee de klant om bewijsmateriaal uit handen van de politie te houden of geeft ze het materiaal aan de politie en riskeert ze daarmee haar eigen toekomst?

We volgen veel verschillende personages in dit verhaal. Ze hebben allemaal iets te zeggen over hun eigen leven. Ook de wolf, die van belang is voor enkele inwoners van deze streek, vertelt haar verhaal.

Vooral het onvermogen om van iemand te houden komt aan de orde in dit verhaal, mishandeling van vrouwen en kinderen door de echtgenoot en het omgaan met de vervelende kaarten die het leven je heeft gedeeld.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.
Er is ook een Rebecka Martonsson serie te zien op Netflix. Bekijk de trailer hieronder.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

De verteller leest dit verhaal prettiger voor dan deel 1. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind het concept van deze misdaadserie erg aantrekkelijk. De schrijver probeert de natuur te koppelen aan het leven van de mensen. In deel 1 kwam dit wat minder goed naar voren, maar de rol van de wolf wordt in dit verhaal heel mooi uitgewerkt en is nog best leerzaam ook. Verder weet de schrijver een bijzondere sfeer in het verhaal te creëren en vind ik Rebecka als hoofdpersonage zeer interessant, maar daar houdt het verder op voor mij. Ik irriteer me aan de vele personages die allemaal iets over hun leven willen vertellen. Meer dan de helft van hun verschillende verhalen hebben (bijna) niets met de moord te maken en voelt voor mij puur aan als vulling. Hierdoor ervaar ik het grootste deel van het verhaal als enorm saai. Pas aan het einde van het verhaal pakt de schrijver de draad weer op en is ze recht door zee en dan pas wordt het verhaal lekker spannend en wordt het goed afgerond met een heerlijk gevoel naar meer. Maar dan besef ik dat ik dan waarschijnlijk weer eerst door allerlei saaie stukken van vele personages heen moet, voordat ik bij de spannende stukken kom, dus kies ik ervoor om hier met de serie te stoppen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands. Ebook en luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *