Zonnestorm

Titel: Zonnestorm
Genre: Misdaad
Schrijver: Åsa Larsson
Verteller: 
Charlotte Lap
Duur van het boek: 
9 uur 30 minuten
Alle boeken van deze Rebecka Martinsson serie:

 1. Zonnestorm – Solstorm
 2. Midzomernacht – Det blod som spillts
 3. Het zwarte pad – Svart stig
 4. Tot de woede is geluwd – Till dess din vrede upphör
 5. De tweede zonde – Till offer åt Molok
 6. De zonden van onze vaders – Fädernas missgärningar

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Zonnestorm

Deze serie gaat over Rebecka Martinsson. Dit is boek 1 van deze serie. Ze werkt bij een advocatenkantoor waar ze de administratieve kant van bedrijven behandelt. Een oude vriendin uit haar verleden belt haar op, omdat ze hulp nodig heeft. Haar broer is vermoord en ze vraagt Rebecka om haar te komen helpen. Eenmaal terug in haar geboorteplaats wordt haar vriendin opgepakt voor de moord op haar broer. Het is aan Rebecka om haar vriendin als advocate bij te staan en voor de achtergebleven dochters te zorgen, terwijl ze ook nog eens de waarheid probeert te achterhalen door met een stok in een wespennest te steken. In dit geval gaat het om een kerk en de dubieuze activiteiten van de pastores. Dit verhaal gaat over het moordonderzoek die grotendeels door Rebecka wordt uitgevoerd, in plaats van de plaatselijke politie. Gedurende het verhaal speelt het verleden zich vaak af voor de ogen van Rebecka, zodat we de gebeurtenissen uit haar jeugd ontdekken. Ze was eens lid van deze kerkgemeenschap, maar dat was niet goed afgelopen. Ze wordt dan ook met wantrouwen en haat verwelkomd.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.
Er is ook een Rebecka Martonsson serie te zien op Netflix. Bekijk de trailer hieronder.

Te koop bij Bol.com: Ebook in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Op zich heeft deze verteller een prettige stem, maar ze past haar stem niet fijn toe bij dit verhaal. Ze probeert de verschillende personages hun eigen stemmen te geven. Dit is een prijzenswaardige poging, maar sommige personages klinken enorm saai en dat vind ik erg jammer. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een aardig begin van een nieuwe misdaadserie. Het begint niet geweldig, maar het heeft wel iets bijzonders dat nog best goed verder ontwikkeld kan worden in de volgende delen van deze serie. De hoofdpersonage lijkt me een eigenaardige vrouw. Je leert haar nog niet echt goed kennen in dit boek, maar ze komt wel bijzonder over en ze wordt dusdanig neergezet dat ik haar wel verder zou willen leren kennen. Ze lijkt op het eerste gezicht behoorlijk onsympathiek, maar ze heeft alles over voor de mensen om wie ze geeft, ze lijkt een push-over, maar ze is ijzersterk en breekt niet wanneer het erop aankomt. Het verhaal bestaat uit veel bij stukjes, zoals wat bepaalde personages aan het dromen zijn of wat de hond denkt en ervaart tijdens de ontvoering. Ik vind deze stukjes puur vulling, ze voegen niet echt veel toe aan het verhaal en rekken alleen maar de boel een beetje op.
Er komen veel nieuwe personages op je af, allemaal met voornaam en achternaam. Veel personages zijn niet echt belangrijk voor het verhaal en dat is jammer. Misschien komen sommigen nog terug in boek 2 van deze serie, maar voor nu voelen ze als onnodig te veel.
Het einde voelt onbevredigend. Het is alsof de deadline erop zat en de schrijver het niet heeft kunnen afronden.
Na het lezen van dit boek kan ik meer minpunten dan pluspunten noemen, maar toch trok de opzet van deze serie me wel aan en de personages zijn zeer interessant, waardoor ik in elk geval deel twee van deze serie nog wil luisteren/lezen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *