Love & gelato boek en film, wat is leuker?

Ik heb het boek Love & gelato deels geluisterd als luisterboek en deels gelezen in het Engels. Ik kende het boek Love & luck al van deze schrijver en ik wilde altijd al Love & Gelato ook lezen. Laatst kwam ik de film op Netflix tegen en daarom heb ik eerst het boek geluisterd/gelezen en vandaag heb ik de film gekeken op Netflix. Nu is de grote vraag: wat vond ik leuker? Het boek of de film?

Ik vind het boek leuker dan de film. Het boek heeft meer inhoud dan de film. Allereerst: de doelgroep van zowel het boek als de film is Young Adult. Het boek gaat voor het grootste deel over de zoektocht van Lina in het verleden van haar moeder. Daarbij speelt vooral de identiteit van haar vader een grote rol. Tijdens haar zoektocht komt Lina’s eigen romance aan de orde. De liefdes perikelen spelen pas echt een grote rol aan het einde van het boek. 

De film gaat juist over haar liefdes perikelen. Het dagboek en daarmee het liefdesleven van haar moeder komt ook in de film aan de orde, maar de nadruk komt minder goed naar voren als in het boek. Het komt allemaal minder duidelijk in beeld. Dat geldt ook voor de zoektocht naar haar vader. Het speelt wel een rol in de film, maar het is allemaal een stuk minder wat beleving betreft dan in het boek.
Verder mis ik in de film enkele erg leuke bijzaken van het verhaal, zoals het feit dat Lina bij Howard op een begraafplaats voor Amerikaanse soldaten gaat wonen en als ze dacht dat zij daardoor in een vreemd huis ging wonen, had ze het mis, want Lorenzo woont in het boek in een “gingerbread house”. Dat vond ik leuk om voor me te zien tijdens het verhaal. Vooral de dynamiek tussen Howard en Lorenzo vond ik erg grappig en ik moest daar ook regelmatig om lachen. Howard is in het boek een reus (vergeleken met de doorsnee Italiaan) en zijn drang om Lina te beschermen zorgde vaak voor hilarische momenten.

Ik zou het boek 4 van de 5 sterren geven en de film zou ik 3.5 van de 5 sterren geven.
Als je van boek lezen houdt, raad ik je aan om zowel het boek te lezen als de film te bekijken.
Het maakt niet uit in welke volgorde je het doet. Omdat het boek Lina’s vriendschap met de twee jongens grotendeels anders belicht dan de film, lijkt het erop alsof je geniet van twee verhalen die grotendeels (maar niet helemaal) op elkaar lijken.

Terwijl ik dit schrijf kan je het boek bij Nextory gratis als luisterboek en E-book in het Engels lezen/luisteren met de zomeractie van 1 maand gratis uitproberen. Als je de code Jufjannie40 gebruikt krijg je zelfs 40 dagen (in plaats van 30 dagen) gratis als proefperiode.
Bij Storytel kan je als proefperiode 14 dagen gratis de boeken lezen en luisteren en ook daar kan je dit boek en zelfs deze hele Love&… serie lezen en luisteren (in het Engels).

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Er is een film gemaakt van het boek. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback en hardcover in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *