Love & Gelato

Titel: Love & Gelato
Genre: Young adult, romantisch, feel-good
Schrijver: Jenna Evans Welch
Verteller: Rebekkah Ross
Duur van het boek: 8 uur 17 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Love & Gelato

Lina (Carolina) gaat na de dood van haar moeder bij haar vader in Florence wonen. Florence is de hoofdstad van Toscane (een regio in Italië). Het is de bedoeling dat ze er de zomer door zal brengen en hij hoopt dat ze bij hem zal willen blijven wonen.
Dat is nog maar de vraag, want ze heeft haar hele leven niets gehoord over haar vader Howard en plotseling begon haar moeder, vlak voor haar dood, over Howard te vertellen.
Gewapend met haar moeders dagboek duikt Lina in het verleden. Wat was er gebeurd tussen haar moeder en Howard waardoor haar moeder ervandoor was gegaan en Lina in al die jaren nooit iets over haar vader heeft verteld? Gelukkig heeft ze de hulp van Lorenzo, een goede vriend die ze heeft ontmoet. Hij helpt haar de plekken te bezoeken uit haar moeders dagboek en samen proberen ze meer te ontdekken over haar moeders vroegere liefdesleven.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Er is een Netflix film gemaakt van het boek. Bekijk de trailer van de film hieronder.
Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ik zie al wel enkele verschillen tussen de trailer en het boek. Ten eerste laat de trailer vooral het liefdesleven van Lina in Italië zien. Het boek gaat juist over haar weg in haar nieuwe leven zonder haar moeder vinden en ontdekken hoe het leven van haar moeder destijds was geweest in Italië en daarnaast speelt haar eigen ‘romance’ zich af.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vond dit een heerlijk verhaal. Het verhaal is ook best feel-good, terwijl het natuurlijk erg zielig begint met de dood van haar moeder. De dood zelf wordt niet tranen wekkend gebracht en ik kan het weten, want ik huil ontzettend snel.

Ik heb vaak moeten lachen om de dynamiek tussen haar vader Howard en haar beste vriend Ren (Lorenzo). Het is een heerlijk luchtig, zomers verhaal om gewoon even van te genieten. Ik heb eerst het verhaal geluisterd en deels gelezen zodat ik daarna de film kan kijken.

Het verhaal is Young Adult. Het gaat om de verliefdheid tussen tieners die zich ontwikkelt terwijl Lina de liefde van haar moeder ontdekt toen zij destijds in Italië studeerde. Hoewel het bekend is dat uit haar moeders liefdesleven haar eigen verwekking is ontstaan, wordt alleen maar het zoenen in het verhaal beschreven. Zeer onschuldig dus.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback en hardcover in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *