The Fires of Vengeance

Titel: The Fires of Vengeance
Genre: High fantasy,
Schrijver: Evan Winter
Verteller: 
Prentice Onayemi
Duur van het boek: 
15 uur 30 minuten
Alle boeken van deze The Burning serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The Fires of Vengeance

Dit is deel 2 van een fantasyserie over een wereld gedompeld in een eeuwigdurende strijd. We volgen Tau, terwijl hij zijn drakenkoningin, de koningin van het Omehi volk, helpt haar vijanden te overwinnen. De leden van de adel proberen haar omver te werpen en haar zus op de troon te plaatsen. Tau is haar kampioen en het is zijn taak haar in leven te houden en haar vijanden te verslaan. Zijn taak is ontzettend lastig, want ze worden ook aangevallen door vijandige stammen die alle Omehi willen doden. In de hoop de troon en hoofdstad voor zichzelf terug te winnen zal de koningin samen met enkele vrouwen draken moeten oproepen en zich aan de draken moeten binden om te vechten tegen de draken die haar vijanden zullen oproepen. Ze kunnen deze strijd alleen winnen als zij langer controle over hun draken kunnen houden dan hun tegenstanders. De vrouwen zelf zijn niet zo krachtig als de vrouwen van de tegenstanders. Hun kansen zijn dus klein. Om de kansen te vergroten traint Tau een speciale groep mannen en vrouwen die hun grootste nachtmerries moeten kunnen doorstaan. Wanneer de vrouwen draken oproepen en ze gebruiken om te vechten gaan ze naar de demonen wereld. Iedereen wordt daar altijd gedood door de demonen, er is hier bijna geen ontkomen aan, maar omdat deze vrouwen de krachten uit de demonen wereld gebruiken zijn ze ook dood in hun eigen wereld. Tau en zijn speciale eenheid kunnen alleen gedood worden in de demonen wereld. Eenmaal dood keren ze terug naar hun lichaam in de gewone wereld. Zij gebruiken niet de krachten van de demonen wereld en zullen daarom niet in hun echte wereld dood gaan. Het is alleen onbeschrijfelijk gruwelijk om te vechten tegen de demonen die onsterfelijk zijn in hun demonen wereld. Ze kunnen alleen vechten en op de meest afgrijselijke wijze sterven. Toch moeten ze keer op keer naar de demonen wereld toe om te vechten en sterker te worden, want op de dag van de aanval zal het lukken of mislukken van de aanval afhangen van hoe lang ze de vrouwen in leven houden voordat ze ten prooi vallen aan de demonen en daarmee ook in de echte wereld zullen sterven. Dit verhaal biedt ontzettend veel gevechten, zowel in de gewone wereld als in de demonen wereld. Wraak is het thema van dit verhaal. Meerdere personages zijn uit op wraak. Ze leven voor hun wraak en offeren alles, inclusief hun eigen ziel, op om hun wraak te bereiken. Het verhaal is niet altijd goed v.s slecht, want wat als beide partijen ervan overtuigd zijn dat zij aan de kant van “goed” staan en hun tegenstander altijd al slecht is geweest? 

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. De verteller brengt de verschillende personages en hun emoties mooi tot leven met zijn stem.

Mijn mening

Goed vervolg van deze serie. Het verhaal is enorm spannend en biedt in een rap tempo behoorlijk veel strijd. De serie eindigt niet met dit verhaal, hoewel dit boek wel op een bijzondere wijze wordt afgerond. Een deel van het verhaal, de wraak van Tau wordt grotendeels afgerond, maar er blijft nog veel openstaan en deze serie wordt alleen nog maar spannender gemaakt op het einde. Het is echt balen dat de volgende twee boeken nog lang niet uit zijn, want ik zou graag direct verder willen met deel 3 van deze serie.
Ik vind het knap hoe objectief de schrijver zijn personages behandelt. Hij heeft geen kant gekozen en bestempelt zijn personages niet als goed of slecht. Richting het einde raak ik zelfs even helemaal in de war wanneer ik begin te twijfelen of ik al die tijd zo begaan was met de “slechteriken”. Geen idee, ik weet daar nog steeds niet het antwoord op.
We ontdekken meer over deze fantasywereld en leren meer over het Omehi volk en hun geschiedenis. Wat verhaallijn van de serie betreft komen we niet veel verder. Het is duidelijk dat er nog heel veel gaat komen en dat er veel staat te veranderen in deze bijzondere wereld, maar dit verhaal gaat vooral om het gevecht om de troon. Ondertussen staat vooral de persoonlijke groei van Tau centraal. In boek 1 was hij niet zo gecompliceerd. Hij had alleen wraak als doel en zijn ontwikkeling zat puur in het trainen en sterker worden. In dit verhaal krijgt hij meer karakter en groeit hij verder in zijn rol als kampioen van zijn koningin en als vriend van zijn zwaardbroeders en wat hij nog meer in deze wereld zou willen bereiken als er ooit een “morgen” mogelijk is.
Ik hoop in het volgend boek meer over de heidense vijanden te ontdekken. Het is duidelijk dat hun wereld even fantasierijk moet zijn als dat van de Omehi.

Deze serie doet me vaak denken aan de serie Red Rising, maar dan gaat het hier om high fantasy en Red Rising is vooral science fiction.
Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *