The Rage of Dragons

Titel: The Rage of Dragons
Genre: High fantasy,
Schrijver: Evan Winter
Verteller: 
Prentice Onayemi
Duur van het boek: 
16 uur 15 minuten
Alle boeken van deze The Burning serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The Rage of Dragons

Dit is deel 1 van een high fantasy serie die zich afspeelt in een wereld die geïnspireerd is op Afrikaanse geschiedenis en verhalen.
Het verhaal gaat over een volk, Omehi, die 200 jaar geleden met schepen aankwam in dit land. Het land was al bewoond door verschillende stammen, die niet zaten te wachten op nieuwe inwoners die het land komen veroveren. Sinds de koningin van de Omehi destijds bij hun aankomst de stammen heeft weten te verslaan zodat ze een deel van het land konden bezetten zitten ze in een eeuwigdurende oorlog.
Dit verhaal gaat over die oorlog en daarbij volgen we Tau. Door Tau leren we deze wereld via zijn levensverhaal kennen.
De Omehi is onderverdeeld in kasten. In hun kastensysteem staat leren vechten en oorlog voeren voorop. Hun hele leven en maatschappij draait hierom. Sommige mensen worden geboren met “giften”. Deze mannen en vrouwen staan in hoog aanzien in hun wereld, want zij zijn hun gewicht in goud waard in hun strijd tegen de stammen. Ieder ander wordt gezien en gebruikt als kannonenvoer, vooral de (één na) laagste kaste: “lessers (minder)”.
Tau is een lesser. Ze dienen de mensen van adel (nobles). We ontdekken in het verhaal hoe slecht de lessers worden behandeld. We ontdekken het onrecht in deze wereld en Tau wordt gevormd en gesmeed in deze wereld vol onrecht tot iets nieuws.
Wanneer Tau het ene onrecht na het andere wordt aangedaan knapt er iets van binnen en leeft hij alleen nog maar voor wraak. Hij grijpt de enige weg die mogelijk is voor hem om zijn wraak te kunnen vervullen. Om dat te bereiken moet hij de beste vechter worden die er bestaat. Hij zal alles moeten kunnen overleven dat op zijn pad komt tot hij zijn wraak kan vervullen. Zijn kansen zijn onmogelijk. Een lesser is fysiek niet in staat om ooit een gevecht van een noble te kunnen winnen. De nobles en lessers mogen niet mixen wat huwelijk en nakomelingen betreft. Zo hopen de Omehi hun giften te kunnen behouden. Tau is dus kleiner en lichamelijk zwakker dan alle nobles en toch doet hij er alles aan om drie nobles te kunnen doden, zoals ze zijn vader hebben vermoord.
Dit verhaal kaart veel onderwerpen aan zoals onrecht binnen een kastensysteem, het voorliegen en kleinhouden van een groot deel van het volk, oorlog en onmogelijkheid tot vrede, maar vooral vasthoudendheid, moed en vriendschap. Het verhaal van Tau en zijn pad is wat wij krijgen in dit boek, als deel 1 van deze high fantasy serie. Tau is geen held, zijn doel is niet het organiseren van een revolutie voor zijn mensen. Hij is gewoon een jonge man met zijn eigen doel en zijn eigen karakteristieke fouten.
Dit is een verhaal vol strijd en machtige strijders die van vorm veranderen en monsterlijk groot worden wanneer ze “enraged” worden en de “gifted“, de vrouwen, die hun speciale krachten gebruiken om deze bijzondere mannen uitzonderlijke krachten te geven in de strijd. De gifted kunnen ook hun krachten gebruiken in de strijd om de vijand naar de wereld van de demonen te trekken, waar ze vervolgens worden aangevallen en opengereten door hordes demonen en deze vrouwen kunnen de draken aanroepen en beheersen om hun vijanden te verwoesten.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek en luister naar de uitleg van de schrijver in de korte video hieronder om de prachtige essentie van het boek te begrijpen.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. De verteller brengt de verschillende personages en hun emoties mooi tot leven met zijn stem.

Mijn mening

Dit boek is zeker een aanrader en is een geweldig begin van een nieuwe high fantasy wereld vol met strijd, geweld, onrecht en een klein sprankje hoop. De hoofdpersonage heeft een geweldig karakter. Hij is geen held, hij haalt zich geen illusies van heldendom in zijn hoofd. Hij heeft alleen een einddoel en wat daarna komt bestaat niet voor hem. Hij is bereid te sterven tijdens of na het behalen van zijn doel. Om zijn doel te behalen moet hij het onmogelijke doen en zijn leermeester heeft hem beloofd dat als hij iedere dag lijdt, hij iedere dag beter en sterker zal worden en daarmee dichter bij zijn doel zal komen. Dat is dan ook wat Tau (de hoofdpersonage) doet. Hij brengt enorme offers en zorgt ervoor dat hij elke dag traint, lijdt en beter wordt. De belangrijkste personages om hem heen hebben ook allemaal een eigen doel. Zo nu en dan vang je een glimp op van hun doel, maar voor nu draait dit verhaal puur en alleen om Tau en om zijn vastberaden pad vol met offers. De schrijver heeft het al gezegd in de video hierboven. Hij wil weten hoe iemand zich ontwikkelt wanneer hij machtig wordt in deze wereld vol onderdrukking en strijd. Blijft deze persoon goed en rechtvaardig of vervalt hij beetje bij beetje tot de donkere kant?

Dit verhaal biedt een bijzondere wereld die zeer origineel is en prachtig is om te ontdekken. In dit eerste boek ontdekken we al aardig wat over deze prachtige wereld, de speciale krachten, de godin van de Omehi en de wereld vol met demonen. Het is duidelijk dat er nog veel meer te ontdekken valt.
De speciale krachten is heel anders dan de magie in veel fantasy boeken. De magie lost niet alles ineens op. Het biedt alleen betere kansen en de prijs die je ervoor moet betalen is zeer hoog. De schrijver geeft zichzelf hiermee dus niet echt de optie om moeilijke situaties “gemakkelijk” op te lossen door een personage veel krachten te geven of te laten gebruiken. Je ervaart daardoor steeds hoe hard, moeilijk en pijnlijk het is en hoe groot de prijs voor succes is.

Dit verhaal deed me vaak denken aan de serie Red Rising, maar dan gaat het hier om high fantasy en Red Rising is vooral science fiction.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *