Saffierblauw: Eindeloos verliefd 2

Titel: Saffierblauw: Eindeloos verliefd 2 – Edelsteentrilogie 2
Engelse Titel: Sapphire Blue
Genre: Young Adult, fantasy, romance (enemies-to-lovers)
Schrijver: Kerstin Gier
Verteller: 
Lottie Hellingman
Engelse verteller: Marisa Calin
Uitgeverij: 
Storytel Publishing NL
Duur van het boek: 
10 uur 1 minuut
Duur van het boek (Engelse versie): 8 uur 57 minuten
Alle boeken van deze Edelsteentrilogie:

  1. Robijnrood – Ruby red
  2. Saffierblauw – Sapphire blue
  3. Smaragdgroen – Emerald green

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Saffierblauw : Eindeloos verliefd

Dit verhaal gaat over tijdreizen, een geheime organisatie genaamd: The Lodge, een geheime tegenorganisatie die het voorzien heeft op de zeer geheimzinnige graaf van Saint Germain en andere bijzondere krachten zoals het zien van geesten en demonen en met ze communiceren, visioenen en meer. Het is een young adult romance serie met een fantasy setting.
Dit verhaal gaat direct verder waar deel 1 was gebleven. Ik vind dit boek dan ook niet echt geschikt om stand-alone te lezen. Je kan beter bij deel 1 beginnen om alle nodige informatie te hebben om met het verhaal in dit boek verder te gaan.
Gwen is zestien jaar en ze zit in een geheime organisatie omdat ze sinds kort heeft ontdekt dat ze kan tijdreizen. Haar talent wordt nu door allerlei mannen, die zichzelf erg bijzonder vinden, ingezet om missies te volbrengen. Ze wordt door deze organisatie met veel wantrouwen behandeld, omdat haar moeder al die jaren heeft verzwegen dat haar dochter Gwen weleens de gendrager van het tijdreizen zou kunnen zijn. Ook heeft haar moeder in het verleden meegeholpen aan een grote diefstal, waarbij een tijdreismachine van de organisatie is gestolen. De dieven maken nog steeds flink gebruik van deze gestolen machine. Er schijnt een lek in de organisatie te zijn en iedereen verdenkt Gwen van het doorspelen van gevoelige informatie.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt ze constant gekleineerd omdat ze haar als “tweede keus” zien. Ze hadden allemaal liever gehad dat haar “oh zo perfecte nicht” de gendrager zou zijn. Ze hebben haar al haar hele leven klaargestoomd voor deze taak en nu moeten ze het met Gwen doen, die bijna niets weet van de gebeurtenissen uit de geschiedenis, ze kan geen vreemde talen spreken en bezit geen enkele vaardigheid die van waarde kan zijn tijdens het tijdreizen.
Ondertussen is Gwen hun gedrag richting haar spuugzat. Ze zal zelf wel op zoek gaan naar de nodige informatie. Waar draait deze organisatie nu precies om? Wat is het geheim die geopenbaard zal worden wanneer ze al het bloed van alle tijdsreizigers hebben verzameld?

Naast een fantasieverhaal, biedt deze serie ook romantische momenten. Gwen is stapelverliefd op Giddeon die ook door de tijd kan reizen, maar ze weet niet wat ze aan hem heeft. Het ene moment zoent hij haar en is hij heel lief, terwijl hij zich een dag later ineens zo haatdragend kan gedragen en hij haar nicht het hof lijkt te maken.
Dit is allemaal Young Adult romance, erg onschuldig dus.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment.

Bekijk de trailer van het boek hieronder.

Te koop bij Bol.com (E-book gratis in Kobo Plus):

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over.

Mijn mening

Ik vind dit een goed vervolg van deze serie. Eigenlijk is het meer het tweede deel van het verhaal, aangezien het verhaal aan het einde van boek 1 helemaal niet was afgerond, zelfs niet een klein beetje zoals doorgaans de norm is. Achter in het boek komen de namen van de belangrijkste personages nog eens aan bod. Dit vond ik aan het einde van boek 1 wel erg handig, maar nu vond ik dat niet meer nodig, nu zat ik al veel beter in het verhaal en kende ik wel alle namen van de personages.

“Romance” speelt in dit boek een grotere rol dan in boek 1. Het wordt ditmaal veel vaker aan de orde gebracht en wordt ook veel uitgebreider beschreven. Het gaat wel om Young Adult romance en is allemaal erg onschuldig en schattig (door het oog van een volwassene), het is perfect voor tieners.

Wat de organisatie betreft kom je in dit boek niet heel veel verder en blijft het allemaal zeer geheimzinnig. De hoofdpersonage Gwen heeft erg veel moeite om te ontdekken wat er allemaal precies aan de hand is. Toch vind ik het allemaal erg spannend om te volgen en zal ik ook zeker verder gaan met boek 3. Dit keer krijgt het verhaal aan het einde van dit boek wel een prima afronding en dat is erg prettig.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk nog meer young adult boeken. En kijk hier voor meer Young Adult romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *