Robijnrood: Eindeloos verliefd

Titel: Robijnrood: Eindeloos verliefd – Edelsteentrilogie 1
Engelse Titel: Stay close
Genre: Young Adult, fantasy, romance (enemies-to-lovers)
Schrijver: Kerstin Gier
Verteller: 
Lottie Hellingman
Engelse verteller: Marisa Calin
Uitgeverij: 
Storytel Publishing NL
Duur van het boek: 
8 uur 23 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 8 uur 50 minuten
Alle boeken van deze Edelsteentrilogie:

  1. Robijnrood – Ruby red
  2. Saffierblauw – Sapphire blue
  3. Smaragdgroen – Emerald green

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Robijnrood: Eindeloos verliefd

Dit verhaal gaat over tijdreizen, een geheime organisatie genaamd: The Lodge en andere bijzondere krachten zoals het zien van geesten en met ze communiceren, visioenen en meer. Het is een young adult romance serie met een fantasy setting.
Gwen is zestien jaar en hoewel ze al haar leven lang hoort dat zij niet zo bijzonder is als haar nicht die gendrager is en dus zal kunnen tijdreizen, is ook Gwen behoorlijk bijzonder. Ze ziet geesten en demonen en kan met geesten praten. Dat is ook zeker niet “gewoontjes” te noemen. Terwijl haar nicht ieder moment haar eerste tijdssprong kan beleven, is het Gwen die plotseling in een andere tijd terecht komt.
Alles wordt hiermee anders. De familiegeheimen waar ze eerst van werd buitengesloten, komen nu ineens allemaal op haar af. Veel wordt daardoor duidelijk, maar ze krijgt hierdoor juist nog meer vragen. Haar moeder is zeer duidelijk: vertrouw niemand!
Nu springt Gwen zonder enige voorkennis terug in de tijd en moet ze zich in haar eentje zien te redden. Haar nicht zou wel hebben geweten wat ze had moeten doen, want zij was haar hele leven hiervoor klaargestoomd, maar Gwen moet het doen met het beetje kennis van de geschiedenis die ze op school heeft opgedaan. Had ze maar beter opgelet tijdens de taalvakken! In het verleden komen deze andere talen zeer goed van pas.

Naast een fantasieverhaal, biedt deze serie ook romantische momenten. In dit boek komt dit nog niet zo sterk aan de orde, maar ze voelt zich toch wel behoorlijk aangetrokken tot de knappe Giddeon die ook door de tijd kan reizen. Het is alleen zo jammer dat hij zo arrogant en irritant is. Als klap op de vuurpijl, lijkt hij het haar kwalijk te nemen dat zij de gen van het tijdreizen lijkt te hebben en niet haar nicht met wie hij zich zijn hele leven hier op heeft voorbereid.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek. Luister naar een fragment van het boek.

Bekijk de trailer van het boek hieronder.

Te koop bij Bol.com (luisterboekgratis in Kobo Plus):

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal en zeker een mooi begin van deze serie. Er komen wel heel veel personages aan bod en dat betekent dus dat je veel namen moet onthouden. Achter in het boek komen de namen van de belangrijkste personages nog eens aan bod.

Hoewel dit een romantische Young Adult serie is, vind ik het nog wel mee vallen met de romance. Het speelt meer een bijrol. Het verhaal gaat vooral over Gwen die ontdekt dat ze tijd kan reizen en we ontdekken samen met haar hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Er gaat een hele wereld voor haar open en daarmee ook voor ons als lezers/luisteraars van dit verhaal.
De schrijver neemt uitgebreid de tijd om dit eerste deel van de trilogie op te zetten en ik vind dat op zich best prima, maar ik kan me ook voorstellen dat sommige mensen de tempo wat traag vinden aan het begin van het boek.
Er komen interessante personages aan bod en verhaallijnen die mooi worden opgezet, waarvan ik hoop dat ze in deel 2 van deze serie verder worden uitgebreid.

Ik heb erg genoten van dit verhaal, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik heel blij ben dat ik direct verder kan met deel 2, want er is niet echt bepaald een afronding in dit boek. Het is alsof dit deel 1 van boek 1 is en het verhaal eigenlijk direct verder zou moeten gaan. Normaal handelt boek 1 van een serie wel een deel af, maar dat is hier niet het geval.

Let wel op: dit verhaal is overduidelijk een Young Adult verhaal. Veel Young Adult boeken zijn ook prima te lezen door volwassenen en de personages zijn dan vaak ook met meer volwassen ervaring gebracht. Dat is niet het geval in dit boek. We hebben hier overduidelijk met pubers te maken en ze hebben in dit deel dan ook niet echt veel diepgang. Wel nog steeds prima, als je van luchtige verhalen houdt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk nog meer young adult boeken. En kijk hier voor meer Young Adult romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *