The widow

Titel: The widow
Genre: Mystery, misdaad
Schrijver: K. L. Slater
Verteller: Lucy Price-Lewis
Duur van het boek: 9 uur 51 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie (t/m 19 april 2022) en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The widow

Het verhaal begint met Kate. Ze staat te kijken naar een opgraving. De politie is op zoek naar een lichaam. Ze vermoeden dat haar man een vrouw heeft vermoord.
Dan graven ze inderdaad iets op, maar ze willen haar niet vertellen wat ze hebben gevonden. Ze kijken haar alleen weerzinwekkend aan en laten haar koeltjes weten dat het, gezien de aanwezigheid van de pers, morgen overal in het nieuws zal staan.
Dan gaan we terug in de tijd……

Het verhaal draait om een Poolse vrouw, Suzy, die nieuw is in het dorp. Ze heeft moeite te aarden in het gemeenschap en dat komt vooral omdat ze er zo prachtig uitziet. Dit roept jaloerse reacties op bij enkele vrouwen. Kate heeft hier totaal geen last van, zelfs al werkt Suzy op hetzelfde landgoed als haar man. Ze is gelukkig getrouwd met haar man Michael en ze doet haar best om de vrouw een welkom gevoel te geven. Haar zoontje Alex heeft het ook erg moeilijk. Hij is erg gesloten en maakt geen nieuwe vriendjes. Kate regelt een spelafspraak voor hun beide kinderen om Alex te helpen snel zijn plek te vinden. De beste vriendin van Kate kan dit absoluut niet waarderen. Ze ziet hoe gretig haar man reageert op de aanwezigheid van Suzy en in plaats van boos te worden op zijn onrespectvol gedrag, reageert ze haar frustratie af op Suzy.

De problemen beginnen wanneer de eigenaar van het landgoed zinspeelt op hoe gezellig ze het met z’n drieën hebben tijdens de koffie en dat Suzy verliefd lijkt op Michael. Dat roept enkele vragen op, omdat Michael zegt dat hij weinig contact heeft met Suzy. Hij ziet haar amper op zijn werk.
Wanneer Suzy plotseling verdwijnt valt de verdenking heel snel op Michael. Hij kan niet verklaren hoe zijn sleutels in haar huisje zijn gekomen. De politie vermoedt dat ze een verhouding hadden, maar Michael zweert dat het niet waar is. Binnen een rap tempo komen er allemaal feiten en bewijzen naar boven die naar Michael wijzen. Kate heeft veel moeite met de situatie, want ze kan deze situatie niet rijmen met haar beeld van haar man, toch merkt ze zelf ook wel dat hij informatie achterhoudt. Nu ze zelf bewijsmateriaal heeft gevonden die haar man in een slecht daglicht plaatst moet ze een keuze maken: zal ze het bewijs overhandigen aan de politie of gelooft ze in de onschuld van haar man en zal ze het verbergen?

In dit verhaal komt vooral aan bod hoe vrouwen hun echtgenoten de hand boven het hoofd neigen te houden. In plaats van boos te worden over de daden van hun eigen man, hebben ze de neiging alle schuld bij de ander te leggen.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard.

Mijn mening

Goed verhaal. Ik vind dit een prima mysterie. Het verhaal heeft meerdere wendingen aan het einde die wel spannend zijn.
Het is fijn om een misdaad mysterie te hebben zonder allerlei akelige beschrijvingen van misdaadscènes.

Ik heb wel als minpunt dat ik de reacties van de vrouwen in het verhaal niet altijd even realistisch vind. Omdat ik zo in het verhaal zit en met de vrouwen meeleef, komen hun reacties hier en daar volkomen onrealistisch op me over. Als mijn leven totaal overhoop en verwoest was, zou ik de dader er behoorlijk van langs geven. Ik kan me niet voorstellen dat ik met geen woord zal reppen over de gevolgen die mij persoonlijk hebben geraakt.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaadboeken en mysterieboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *