Alles wat was

Titel: Alles wat was
Genre: handig voor kinderen, zelfhulpboek
Schrijver: Stine Jensen
Verteller: 
Stine Jensen
Uitgeverij: 
Storytel Publishing NL (luisterboek), Kluitman
Duur van het boek: 
1 uur 48 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het boek Alles wat was

Dit boek gaat over afscheid. Dit boek geeft je informatie en inzichten over het nemen van afscheid in verschillende situaties. Afscheid nemen van personen komt aan bod. Denk daarbij aan afscheid nemen door een dood, verhuizing, scheiding, enz. Afscheid nemen van dieren, van een situatie (bijv. je jeugdperiode) maar ook het afscheid nemen van spullen krijgt een plek in het boek.
De schrijver geeft informatie en laat je doen inzien dat hoe wij in Nederland omgaan met afscheid niet de norm is voor de hele wereld. Ze legt uit hoe het in andere landen en andere culturen gebeurt zodat je snapt, dat als de wijze waarop wij met afscheid nemen omgaan niet bij jou past, het niet raar is.
In dit boek krijgen kinderen tips over hoe om te gaan met afscheid en verlies. Ook komen filosofische wijsheden aan bod die een troostende gedachte zouden kunnen bieden. Dit boek is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en als een tip ook beter bij oudere kinderen past, laat de schrijfster dat ook aan je weten. Kinderen worden door dit boek verder op weg geholpen met handige tips over kinderprogramma’s die makkelijk online te vinden zijn over omgaan met rouwen en verlies, maar ook tips voor boeken en films die steun kunnen bieden in deze moeilijke situaties.
De schrijver gaat heel respectvol om met de verschillende geloofsovertuigingen. Ze benoemt enkele belangrijke denkwijzen uit verschillende culturen om kinderen inzicht te geven over hoe men in de wereld denkt over doodgaan, het leven na de dood, maar ook over het hebben, kopen en weggeven van spullen.
Bij de verschillende onderwerpen komen ook situaties aan bod die ingezonden zijn door kinderen. Kinderen schrijven in hun brief wat hen is overkomen en hoe zij hun verlies ervaren en ermee om gaan. Andere kinderen geven tips of denken mee om op hun eigen wijze bij te dragen aan het onderwerp afscheid en verlies. De schrijver geeft tussendoor ook opdrachten die kinderen kunnen uitvoeren om verdriet een plekje te geven, maar er zijn ook opdrachten die ervoor zorgen dat je stil staat bij je geluk, bij je groei van kind naar tiener of jongvolwassen worden, enz.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. De schrijver heeft een prima stem die mooi bij de toon van het boek past. Haar stem is erg prettig en troostend voor kinderen om naar te luisteren.

Mijn mening

Mooi boek voor kinderen om na te denken over afscheid en verlies. De schrijver brengt het onderwerp op kinderniveau over. Het valt me op dat hoewel het boek vooral geschikt is voor jonge kinderen, ze ook genoeg tips voor oudere kinderen heeft.
Het boek geeft troost en inzicht over verschillende onderwerpen. Van het verlies van een familielid, huisdier tot aan het leren omgaan met ouder worden, verandering en het hebben en weggeven van spullen.
Het luisterboek is erg fijn om naar te luisteren. Het kan helpen om vaker naar het boek te luisteren. De schrijfster richt zich op een prettige en troostende wijze tot kinderen en dat kan helpen om het verdriet of angst een plekje te geven. Het vertellen door de schrijfster duurt ook niet zo lang, dus dat is perfect voor een soort troostsessie.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek en hardcover in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *