Impact Winter Season 2

Titel: Impact Winter Season 2
Genre: Post-apocalyptic, fantasy, SHTF fictie
Schrijver: Travis Beacham
Vertellers: Full cast
Duur van het boek: 5 uur 38 minuten
De seizoenen van Impact Winter:

Recensie: Audio-avontuur met special effects in een wereld van sneeuw en vampiers beleven drie vrouwen avonturen vol spanning en mysterie.

Vampier-apocalyps setting

Stel je een wereld voor waar vampiers heersen na een verwoestende komeetinslag die een eindeloze winter teweegbracht. Dit idee, zowel vernieuwend als meeslepend, fuseert op een briljante manier het post-apocalyptische genre met het bovennatuurlijke vampierverhaal. De gedachte alleen al wekt je nieuwsgierigheid, nietwaar? Welnu, het wordt alleen maar beter. Je wordt meegenomen in een avontuur waar het overleven in een ijzige wereld net zo uitdagend is als het vermijden van de vampiers die in de schaduwen loeren. En terwijl je luistert, kun je de kille wind haast voelen en de echo’s van de vampiergeluiden in je oren horen. Dit is een mooie mix van post-apocalyptisch overleven en vampierjacht in dit audio-avontuur met special effects. Als je op zoek bent naar een spannende mix van genres, dan is dit dé setting waarin je je volgende avontuur wilt beleven!

Zussen als hoofdpersonen

Een element dat direct mijn aandacht trok in “Impact Winter 2” is de onderscheidende focus op twee zussen, Hope en Darcy. Elk van hen neemt een unieke positie in het verhaal in, gestuurd door hun individuele doelen en verantwoordelijkheden. Terwijl de ene zus zich voorbereidt om het lot van de mensheid te redden, neemt de andere de heroïsche rol op zich om een gemeenschap te beschermen. Deze dynamiek biedt niet alleen een kijkje in hun persoonlijke groeipaden maar geeft ook diepte aan hun onderlinge band, wat de relatie tussen de zussen zo bijzonder en aantrekkelijk maakt.

LGBTQ+-elementen

Bij het verkennen van “Impact Winter” kwam ik een aspect tegen dat zeker de moeite waard is om te benadrukken: de representatie van LGBTQ+-relaties. Midden in de chaos van een vampier-apocalyps bloeit er een oprechte romantische verbinding tussen Hope en Lydia. Deze relatie staat symbool voor de inclusiviteit en diversiteit die de makers wilden overbrengen.

Productie en soundscape

Dit luisterboek dompelt je volledig onder in zijn wereld, dankzij een rijke en gedetailleerde geluidsachtergrond die elke scène levensecht maakt. Of het nu de gure winden zijn die de eindeloze winter voorstellen of de subtiele geluiden van een kasteel dat bruist van activiteit, de soundscape trekt je dieper het verhaal in en laat je elk moment beleven alsof je er zelf bij bent.

Nieuwe personages en ontwikkelingen

Wanneer een verhaal verdergaat in een nieuw seizoen of deel, is er altijd die brandende vraag: is het de moeite waard om verder te gaan? Voor “Impact Winter: Seizoen 2” is het antwoord een volmondige ‘ja’. Wat dit tweede seizoen zo fascinerend maakt, is niet alleen de voortzetting van het verhaal, maar vooral de frisse wind die wordt gebracht door de introductie van nieuwe personages.

Elk nieuw karakter voegt een unieke draai toe, brengt eigen geheimen en drijfveren met zich mee die wachten om ontdekt te worden. De plot wordt verder uitgebreid wanneer je je een weg baant door de onthullingen, waarbij elke onthulling je interesse prikkelt en je hongerig maakt naar meer.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 1.

Full cast

Een van de meest boeiende aspecten van dit luisterboek is zonder twijfel de cast van vertellers. Een indrukwekkend aantal van 13 vertellers komt samen om elk personage in het verhaal tot leven te brengen. Je zult ongetwijfeld verrukt zijn om enkele bekende stemmen te herkennen. Bella Ramsey, bekend van “The Last of Us” en “Game of Thrones”, voegt een unieke flair toe, terwijl Liam Cunningham, die we ook kennen uit “Game of Thrones”, weer een meesterlijke vertolking levert. Maar het is Ralph Ineson, bekend van zowel “Game of Thrones” als “The Witch”, die echt schittert in zijn rol als Humble Jon. Al deze stemmen voegen een meerwaarde toe aan de beleving van het verhaal

Mijn mening

Toen seizoen 2 op Audible verscheen, wist ik meteen dat ik dit wilde luisteren. Het was weliswaar al anderhalf jaar geleden dat ik het eerste seizoen had beluisterd en sommige details waren vervaagd, maar de kern van het verhaal zat nog fris in mijn geest.

Dit nieuwe seizoen voerde me mee op een hernieuwd avontuur. Het verhaal wordt goed verteld door drie vrouwelijke personages, elk met hun eigen beproevingen en avonturen in deze ijzige, wrede wereld. Wat bijzonder boeiend was, is hoe de twee zussen elk hun eigen pad volgden, dat uiteindelijk op magische wijze samenkwam richting het einde van het verhaal.

En over dat einde gesproken – wat een afsluiting! Hoewel sommige plotwendingen me niet volledig verrasten, waren er momenten waarop de schrijver me echt omver wist te blazen met zijn onverwachte twist. Het enige nadeel? Het ongeduldige wachten op het volgende seizoen! Maar tot die tijd biedt deze afsluiting van seizoen 2 meer dan genoeg voldoening

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer post apocalypse boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Luisterboek recensie: Impact Winter 2, een Audible original.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek was onderdeel van Audible Plus Catalog.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *