100% Coco 4 – 100 procent Coco Berlin

Titel: 100% Coco 4 – 100 procent Coco Berlin– Dagboek van een modevlogger
Genre: Leuk voor tieners, verliefdheid
Schrijver: Niki Smit
Verteller : Sterre Koning
Duur van het boek: 6 uur 21 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van 100 procent Coco New York

Coco moet stage lopen. Haar mentor (zeker niet haar grootste fan!) wil dat ze stage gaat lopen in een stomerij. Het leven voelt aan alsof Coco al het leuke al heeft meegemaakt in New York. Heeft ze haar beste tijd nu al achter zich liggen? Maar ze is niet voor niets de Style Tiger! Ze pakt het helemaal anders aan. Ze gaat solliciteren bij de leukste modehuizen. Ook werkt ze hard aan haar nieuwe YouTube kanaal.
Hoewel niet alles van een leien dakje gaat, doet ze wel haar best om overal het beste van te maken. Ont saaien noemt ze dat. Hoewel ze (in het vorig boek) gekozen had voor haarzelf mist ze nu toch de liefde in haar leven. Ze zou zo graag weer willen genieten met “haar vriendje”.
Uiteindelijk komt er weer een mooie mogelijkheid op haar pad. Zou ze ook nu weer goed genoeg zijn en geluk hebben?

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vond deze verteller best tegenvallen vergeleken met de vorige vertellers van de vorige delen. Haar stem past wel mooi bij een jong meisje, maar ze leest niet zo prettig voor. Wel heeft ze een vrolijke stem en dat was ook wel fijn. Ik raad je aan om deze versie te lezen in plaats van te luisteren.

Mijn mening

De schrijver weet je heerlijk in de huid van Coco te laten kruipen en samen voel je eerst mee hoe moeilijk ze het heeft om bij te komen van al haar avonturen, maar daarna word je helemaal blij en vrolijk wanneer ze de handen uit de mouwen steekt en haar leven vol plant met allerlei mooie dingen.

Het is erg jammer dat Coco een juf heeft die kinderen leert genoegen te nemen met wat in haar ogen mogelijk is. Het is fijn en inspirerend om te ervaren hoe Coco (en daarna ook haar klasgenoten) gaat voor waar haar hart sneller van klopt bij het kiezen van een snuffelstage.

De toon van het boek is vooral lekker vrolijk en alles is mogelijk. Dat is erg fijn en voelt ook heerlijk. Natuurlijk is het in de werkelijkheid anders, maar ook dat komt wel een beetje naar voren in het verhaal. Coco haalt als beginnende YouTuber makkelijk 50.000 abonnees. De kans dat ieder kind dit ineens haalt is natuurlijk erg klein, maar dat merk je ook wel in het verhaal omdat haar vriendje Rocco alleen meer subs krijgt omdat Coco hem een promotie heeft gegeven.

Ik vind het enorm leuk dat vloggen en bloggen zo’n grote rol speelt in dit boek, want dat is wel een grote mogelijkheid op dit moment in onze wereld. Toen ik klein was bestond deze optie helemaal niet, maar voor mijn eigen kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld. Met dit boek ervaren de kinderen deze mogelijkheden.
Wel hoop ik dat misschien later in deze serie ook de keerzijde van vloggen en bloggen voor kinderen aan bod gaat komen, want zoals ik al zei:” Deze boeken zijn zeer inspirerend!”
Ik kan me voorstellen dat ieder kind na het lezen van deze serie graag een blog of vlog start en dat is zeer gemakkelijk om te doen, maar hoe gaat jouw content eruit zien? Breng je jezelf in beeld? Stel dat je als kind net zo bekend gaat worden als de Style Tiger wat kan je dan verwachten als je over straat loopt? Ik heb weleens gezien hoe YouTuber Dylan Haegens tijdens een evenement niet zonder bewaking rond kon lopen, omdat er steeds een horde kinderen op hem af stormde, terwijl tijdens hetzelfde evenement iemand van GTST gewoon heerlijk een ommetje kon maken. Zo zijn er ook dingen als cyberbullying, enz. Deze onderwerpen zijn wel belangrijk voor kinderen om te weten.

In dit verhaal komen belangrijke onderwerpen aan bod, waar kinderen goed over na kunnen denken en ook wel veel aan kunnen hebben.
Denk daarbij aan:

  • Stage lopen (hoe regel je een eigen stage)
  • Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief
  • Verliefd zijn op hetzelfde geslacht

Ten slotte biedt ieder boek van deze 100% Coco serie leuke informatie over de modewereld. Heerlijk voor fashion kids om zo de eigen kennis uit te breiden. In dit verhaal heb ik met veel plezier allerlei extra informatie gelezen over de geuren van Coco Chanel, de baret, Gucci, Karl Lagerfeld en meer.

Ik geef dit verhaal 3.5 van de 5 sterren.

Bekijk meer leuke boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in KoboPlus), hardcover en luisterboek (gratis in KoboPlus) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie en E-book in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *