Corinnes toekomst

Titel: Corinnes toekomst
Genre: Fictie Romans
Schrijver: Paula Stern
Verteller:
 Machteld van der Gaag
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Duur van het boek: 
9 uur 21 minuten
Alle boeken van de Koffie Trilogie:

  • Corinnes toekomst
  • Sarahs vertrouwen
  • Magdalena’s droom

Het verhaal van Corinnes toekomst

Corrine heeft een passie voor koffie en het branden van koffiebonen. Haar familie bezit een koffie imperium, maar haar ideeën zijn anders dan de richting die haar vader heeft gekozen voor hun bedrijf. Toch wil ze trouw blijven aan haar liefde voor koffie en haar ideeën om de koffiewereld eerlijker te maken en de klanten heerlijke koffie van kwaliteit te bieden.
Wanneer haar vader een beroerte krijgt is het aan Corrine en haar broer om samen hun koffiebedrijf te leiden in afwezigheid van hun vader.
Dit gaat zeker niet zonder slag of stoot, want haar broer lijkt er alles aan te doen om haar invloed in het bedrijf te beperken. Dat zet Corrine aan het denken. Ze heeft geen zin om steeds tegen hem te moeten opbotsen. Ze bezit genoeg kennis en moed om haar eigen weg in te slaan en een eigen koffie onderneming te beginnen.
Dit is een verhaal over heerlijke koffie met koffieweetjes, een eigen onderneming beginnen, hechte vriendschap & liefde en liefde voor je familie. Dit boek bestaat uit twee verhalen. Het eerste verhaal speelt zich af in het heden en het tweede verhaal gaat over de opa van Corinne. Zij leest zijn dagboek over wat hij heeft meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. Zijn vader (haar overgroot opa) heeft dood en verderf over veel dorpsgenoten afgeroepen en hij heeft zich daar altijd plaatsvervangend schuldig voor gevoeld.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Dit is een mooi verhaal over je eigen onderneming beginnen. Het is heerlijk om een eigen kop koffie te drinken terwijl je naar dit boek luistert. Ik maal altijd mijn eigen bonen en door dit boek krijg ik zin om binnenkort naar een koffiewinkel te gaan en mezelf eens op heerlijke luxe bonen te verwennen.

Het verhaal van de opa van Corinne is bijzonder. Hij vertelt in het kort hoe hij de oorlog heeft meegemaakt. Je krijgt het verhaal van een jonge Duitser die niets van de oorlog moest weten. Hij wilde alleen maar voor zijn familie en vrienden zorgen en droeg voor altijd de schulden van zijn fanatieke vader met zich mee.

Deze historische roman biedt een amusante afwisseling met de boeken die ik nog op mijn leeslijst heb staan en geeft een kijkje in de koffie-industrie. 

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fictie romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Recensie boek: Corinnes toekomst

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *