The Snow Rose

Titel: The Snow Rose
Genre: Psychologische fictie
Schrijver: Lulu Taylor
Verteller: 
Imogen Church
Duur van het boek: 
14 uur 51 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The Snow Rose

Dit verhaal gaat over verdriet dat zo onverdraagzaam is dat je geest het van jezelf overneemt om je te beschermen. Tegelijkertijd toont het verhaal hoe vatbaar mensen kunnen zijn, door hun verdriet, voor “mooie beloftes” van andere mensen, waardoor deze kwetsbare mensen besluiten zich aan te sluiten bij een gemeenschap en al het denkwerk en planning over te laten aan de leider van de gemeenschap.
Dit verhaal bestaat uit twee verhalen in één. We beginnen bij Kate. Haar verhaal speelt zich af in het heden. We zitten als lezers/luisteraars in haar hoofd en volgen haar verhaal vanaf haar vlucht uit haar huis. Zij en haar man leven apart en het is duidelijk dat het heel slecht met haar gaat. Haar man heeft psychologische hulp voor haar geregeld, maar ze wantrouwt hem en ze is ervan overtuigd dat hij en de mensen die hem willen helpen ervoor zullen zorgen dat ze haar dochtertje kwijtraakt. Daarom is ze nu samen met haar dochtertje op de vlucht. Het is de enige wijze om samen te zijn.
Ze heeft een tijdelijk onderkomen geregeld op een landgoed. Het is de bedoeling dat Kate voor het huis zal zorgen totdat de eigenaars besluiten wat ze ermee gaan doen.
Bij aankomst merkt Kate dat er wat aan de hand is in het huis. Ze hoort vreemde geluiden, ziet lichtflitsen in de kelder en er is meer dan genoeg eten, alsof iemand er onlangs heeft gewoond of er misschien nog steeds is!
Ze heeft het gevoel dat haar opdrachtgever niet helemaal eerlijk is geweest tegen haar over de woning.
Het gedrag en toestand van haar dochtertje is ook niet geruststellend. Ze praat tegen een denkbeeldig persoon, speelt met speelgoed waarvan Kate bijna 100% zeker is dat ze het niet heeft meegenomen en zo nu en dag oogt ze heel erg ziek.

Ondertussen heeft de woning een eigen verleden en krijgen we het tweede verhaal te horen van Letty (uit het verleden). Na de dood van haar ouders heeft één van haar zussen het huis geërfd. Ze stelt haar huis beschikbaar voor “The Beloved” een man die ervan overtuigd is dat het einde der dagen binnenkort een feit zal zijn en dat hij en de “gekozen mensen” beschermd zullen worden door hem en zijn geloof. Ze vormen een hechte gemeenschap in het huis onder leiding van “The Beloved”. We volgen haar verhaal om te ontdekken wat er destijds heeft afgespeeld in het huis.

Kate ontmoet de twee buurvrouwen die dichtbij wonen. De twee zussen waren de vorige eigenaars van deze woning. Het is duidelijk dat de twee vrouwen te maken hebben met het verleden van het huis. Eén van de zussen is erg intuïtief en ze weet wat Kate probeert te verbergen. Tegelijkertijd weten de beide zussen dat Kate hun hulp nodig zal hebben.

Dit is een verhaal waarbij je als lezer volkomen in duister tast. Voor het grootste deel van het boek heb je (nog) geen idee waar dit verhaal echt over gaat. Is het een “haunted house” verhaal, een “ghost story” of iets anders? Pas richting het einde wordt alles duidelijk. Wanneer Kate realiseert hoe de vork in de steel zit krijg jij als lezer/luisteraar de nodige antwoorden.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over.

Mijn mening

Het is een bijzonder verhaal omdat je als lezer/luisteraar het verhaal moet ontdekken. En zo lang je bezig bent met het ontdekken is het best spannend. Lange tijd heb je geen idee welke kant het verhaal uit gaat en waar het verhaal nou eigenlijk over gaat, anders dan dat Kate op de vlucht is met haar dochtertje.

Ik vind het een aardig verhaal, niet echt heel goed, maar wel intrigerend. Voor een groot deel van het verhaal heb ik moeite met het onthouden van alle namen. Er worden veel mensen genoemd, omdat het om de verhalen van twee vrouwen gaat. Het verhaal komt grotendeels vreemd over. Je weet al wel dat het niet goed gaat met Kate, ze is niet voor niks op de vlucht en waarom is ze zo bang dat mensen haar dochtertje van haar af zullen pakken?
De twee zussen (haar nieuwe buren) gedragen zich ook niet bepaald normaal. De ene zus weet meer dan mogelijk zou moeten zijn en haar interesse in Kate is erg bijzonder.

Wanneer alle mysterie van het begin wordt opgehelderd, kom je bij de kern van het verhaal en dat is wel zwaar en ook aardig traag wat tempo betreft, maar ik vond het wel interessant.
Ik moet zeggen dat ik niet weet of het verhaal van Letty vanuit de geschiedenis echt heel erg veel toevoegt aan het verhaal van Kate, anders dan dat het je een inzicht geeft in het leven in een “sekte”.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Als het begin van dit verhaal je aanspreekt kan ik je Sluit alle deuren aanraden. Dit is een psychologische thriller die hier en daar aanvoelt als een horror over een appartementencomplex. Het verhaal is lekker spannend en biedt een enge setting. De schrijfstijl is heel fijn en je wordt als het ware meegezogen tot het moment van de waarheid. De spanning wordt goed opgebouwd en je aandacht wordt vastgehouden totdat je hoort dat het verhaal helemaal is afgelopen.

Als je een spannende thriller zou willen over een afgesloten gemeenschap kan ik je De therapeut aanraden. Dit is een psychologische thriller waarin iedereen zich verdacht gedraagt. Er is veel spanning en we krijgen aardig wat (onverwachte) twists. Beetje bij beetje word je in de paranoia van Alice getrokken terwijl ze uitzoekt wie van haar buren een moordenaar is. Er valt dan ook best veel te ontdekken!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *