De therapeut

Alles over luisterboeken

De therapeut

Titel: De therapeut
Titel Engels: The Therapist
Genre: Psychologische thriller
Schrijver: B. A. Paris
Verteller: 
Hymke de Vries
Engelse vertellers: Olivia Dowd, Thomas Judd
Uitgeverij: AmboAnthos
Duur van het boek:
10 uur 22 minuten
Duur van het Engelse boek : 9 uur 23 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van De therapeut

Dit is een psychologische thriller waarin iedereen zich verdacht gedraagt. Er is veel spanning en we krijgen aardig wat (onverwachte) twists.
Alice en Leo gaan samenwonen in The Circle, een afgesloten gemeenschap. De huizen staan in een cirkel en de woonwijk is afgesloten met een hek. Mensen kunnen hier niet zomaar naar binnen tenzij één van bewoners ze door het hek laten.
Het wonen in The Circle voelt al direct heel vreemd voor Alice. De buren zijn best hecht met elkaar en het lijkt vanaf het begin moeilijk om een plekje in deze gemeenschap te vinden. Dan ontdekt ze dat er een vrouw is vermoord in hun huis. Ze kan toch niet blijven wonen in een huis waarin een vrouw in de slaapkamer is vermoord!? Waarom heeft haar vriend niet verteld dat dit huis zo’n akelig verleden heeft? Als hij zo’n belangrijk detail verborgen houdt voor haar, wat houdt hij dan nog meer achter? Hoe goed kent ze hem eigenlijk?
Wanneer ze ook nog eens ontdekt dat niet iedereen gelooft dat de vrouw door haar eigen man is vermoord begint ze met schuine ogen naar haar buren te kijken. Wie van haar buren heeft deze vrouw vermoord en waarom? De buren lijken allemaal iets te verbergen en niemand wil met haar over de moord praten, maar ondertussen gebeuren er vreemde dingen in haar huis!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De stem van deze verteller is heel prettig en ze weet de spannende sfeer van dit verhaal goed weer te geven. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit een goed boek, een absolute aanrader!
Het verhaal begint direct spannend en je zit snel in het verhaal.
Beetje bij beetje word je in de paranoia van Alice getrokken terwijl ze uitzoekt wie van haar buren een moordenaar is. Er valt dan ook best veel te ontdekken!
Dit verhaal voelt aan als een ui. Laag voor laag komt er een ontdekking tevoorschijn totdat je uiteindelijk aan het einde van het boek bij de kern komt en ook dan valt er nog meer dan genoeg te ontdekken.
Ik vond dit verhaal zeker niet voorspelbaar (misschien omdat ik nog niet bekend ben met thrillers van deze schrijver). De schrijver is erg goed in het neerzetten van de personages, waardoor jij als lezer net zo onwetend bent als Alice.
De setting is ijzingwekkend. De woonwijk is volledig afgesloten, je kunt er niet zomaar naar binnen. Kan je er dan wel weer uitkomen vraag ik me dan af? De huizen zijn rondom een pleintje gebouwd, waardoor je gewoon bij elkaar naar binnen kan kijken. Wat als één van je buren je constant in de gaten houdt?! Dit biedt extra spanning aan het verhaal.

De titel van het boek is ijzersterk. Nog niet eerder ben ik een boek tegengekomen waarbij de titel van het boek zo belangrijk is! Pas aan het einde van het verhaal, toen alles duidelijk werd, keek ik met andere ogen naar de tussenstukjes in het verhaal en daarmee ook de titel.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in de tegenwoordige tijd, maar er zijn enkele tussenstukjes die zich in het verleden afspelen. Tijdens het verhaal kon ik deze tussenstukjes niet plaatsen in het verhaal. Ik begreep niet hoe ze in het verhaal pasten en sloeg ze op in mijn geheugen voor later. Dat blijkt precies de bedoeling te zijn geweest van de schrijver.

Ik geef dit verhaal 5 van de 5 sterren. Het verhaal zit erg goed in elkaar en is van begin tot einde spannend en verrassend. Dit is het tweede boek van deze schrijver die ik heb gelezen. Eerder had ik Het dilemma gelezen. Dat was een prachtig verhaal met hartverscheurende gebeurtenissen. Ook al zo’n aanrader, maar dan in een andere genre.
Nu weet ik zeker dat ik meer van deze schrijver moet gaan lezen/luisteren. Twee van de twee boeken raak is veelbelovend.

Bekijk ook mijn lijst met andere thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees), paperback en dwarsligger in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *