Roadtrip

Titel: Roadtrip
Genre: Roman
Schrijver: Anne Buist, Graeme Simsion
Verteller: Sander de Heer
Duur van het boek: 10 uur 24 minuten
Alle boeken van deze Camino serie:

Het verhaal van Roadtrip

Dit is deel 2 van een romantische serie waarbij de hoofdpersonen nog steeds zoekende zijn naar wat ze willen doen met hun leven en proberen te werken aan wat er is mis gegaan en hoe ze nu verder moeten.
Ze gaan deze wandeling aan om Camille, vriendin van Zoë, te helpen. Tijdens het lopen komen ze helemaal los te staan van alle afleiding van het dagelijks leven en kijken ze anders naar hun situatie en de keuzes die ze hebben gemaakt. Ze ontdekken waar er het een en ander is misgegaan en de nadelige gevolgen ervan en doen hun best om verandering aan te brengen.

Dit verhaal draait grotendeels om Camille. Zoë en Martin zijn, net als in deel 1 van deze serie, de hoofdpersonen van het verhaal. Camille heeft MS en wil een lange voettocht maken en hoopt dat ze aan het einde van de tocht op audiëntie mag bij de paus. Zoë besluit met Camille en haar man mee te lopen en nodigt ook Martin uit. Uiteindelijk vormen ze nog best een grote groep, want ook Bernhard (ook een personage uit deel 1) en de dochter van Martin gaan mee.
Het is lastig om te zeggen waarom Camille precies aan deze tocht begint. Hoopt ze op genezing of doet ze boete en hoopt ze op vergeving van de paus? Tijdens de wandeling bezoekt ze iedere kerk die ze tegenkomt en brandt ze een kaarsje waarbij ze spijt betuigt voor een daad die ze heeft begaan. Haar man, die bij haar is weggegaan, loopt ook mee om haar te steunen. Hij heeft het op zich genomen om voor haar te zorgen, ook wanneer ze straks te ziek is om voor zichzelf te kunnen zorgen. Ook Zoë wil voor Camille zorgen. Ze zal een keuze moeten maken tussen een leven beginnen met Martin of een leven als de verzorger van Camille. Wat weegt zwaarder voor haar? Haar liefde voor Martin of haar band met Camille?
Dit is een verhaal waarbij alle personages veel hebben om bij stil te staan en onder ogen moeten komen.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze versie een matig waard. Boek 1 bood een prima verdeling door een mannelijke verteller voor Martin en een vrouwelijke verteller voor Zoë. Het verhaal van dit boek wordt voorgelezen door een man die met zijn stem niet duidelijk weet te maken wanneer je naar Zoë luistert en wanneer je naar Martin luistert. Wel vertelt hij dit voordat hij aan een hoofdstuk begint, maar soms stop ik tijdens een hoofdstuk plotseling met luisteren en ga ik later verder. Dan vergis ik me vaak wie aan het woord is. Ook geeft hij de complexe gevoelens van Zoë absoluut niet goed weer. Martin doet hij wel uitstekend.

Mijn mening

Ik vind dit boek minder goed dan boek 1. In deel 1 van deze serie werd het gevoel van de tocht heel mooi beschreven. Het verhaal en de wijze waarop de tocht aan bod kwam, maakte dat je zelf ook de lange tocht wilde gaan maken. Dat gevoel heb ik bij dit boek nooit gekregen. Sterker nog, als ik nog gevoelens koesterde voor een wandeling door deel 1, dan ben ik er na dit boek van genezen!

Wel biedt dit boek meer aandacht aan wat er gaande is in de levens van de personages. De andere personages krijgen ditmaal een grotere rol dan er in boek 1 werd besteed. Het verhaal ging toen vrijwel alleen over Zoë en Martin. Nu leren we meer over de levens en de ontwikkeling van de hele groep. Dat vind ik een pluspunt aan dit verhaal.

Ik vind de personages ditmaal minder sympathiek, waardoor ik minder met ze in het verhaal zat. Camille blijft erg vaag doen over de reden dat ze deze tocht aangaat. De anderen nemen best een grote stap door hun eigen levens op pauze te zetten om haar te helpen met deze onderneming en toch weigert ze open kaart te spelen en te vertellen waarom ze deze tocht maakt en wat ze hoopt te bereiken (anders dan een gesprek met de paus). Ik kan ook geen begrip op brengen voor haar vriendin Zoë die het erbij laat zitten en niet doorvraagt. Ook met de andere personages kan ik ditmaal geen band krijgen.

Dit verhaal beschrijft de vriendschap vanuit een bijzondere hoek. Wel is het de vraag wat het precies voor een vriendschap is en waarop de vriendschap tussen Zoë en Camille is gebaseerd, maar dat is dan ook wat ze tijdens deze wandeling kunnen overdenken en ontdekken. De liefde tussen Martin en Zoë komt mooi aan bod. Het is zeker geen doorsnee romance verhaal zoals je zo vaak tegenkomt. De ontwikkeling van hun liefde heeft alles te maken met het accepteren van de ander en de ruimte geven om jezelf eerst te ontdekken, te bepalen wat je zou willen doen met de rest van je leven en dan samen te kijken in hoeverre je dit samen zou kunnen doen.
Ik denk dat dit boek vooral leuk is om te ontdekken hoe het verder gaat met Zoë en Martin en of het hen lukt om samen verder te gaan na hun ontmoeting in deel 1.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.
Bekijk ook het boek De Camino, een spannende thriller over het lopen van de Camino.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie boek Roadtrip van Anne Buist en Graeme Simsion.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *