De Camino

Titel:  De Camino
Genre: Thriller
Schrijver: Anya Niewierra
Verteller: Charlotte Lap
Duur van het boek: 13 uur 2 minuten

Het verhaal van De Camino

Dit verhaal speelt zich af in onze huidige tijd, maar je duikt in de geschiedenis van de oorlog die zich in voormalig Joegoslavië heeft afgespeeld.

Lotte Bonnet kan maar niet begrijpen waarom haar man zelfmoord heeft gepleegd tijdens het lopen van de Camino. Ze kan de zelfmoord van haar overleden man, Emil een voormalige vluchteling uit Bosnië niet loslaten. Ze is ervan overtuigd dat er iets is gebeurd tijdens het lopen van de Camino en daarom besluit ze om zelf de Camino te lopen. Ze volgt zijn exacte route, slaapt, eet en rust op dezelfde plekken in de hoop te ontdekken wat er zich heeft afgespeeld.
Voordat ze aan de Camino begon heeft ze een schokkende ontdekking gedaan. Haar man heeft gelogen over zijn identiteit. Hij heeft tijdens zijn vlucht uit Bosnië de identiteit van een overleden man aangenomen. Wie was haar man nu echt? En wat was er met hem gebeurd?

Dit verhaal speelt zich grotendeels af tijdens het lopen van de Camino. Beetje bij beetje ontdekt Lotte dat Emil een jaar geleden zijn verleden is tegengekomen tijdens het lopen van de Camino. Op iedere plek zoekt ze naar aanwijzingen over zijn bezoek van een jaar eerder.
Ondertussen krijgen wij lezers steeds meer informatie over haar man en de omstandigheden van zijn verleden door “de brief” over het verleden.
Lotte ontdekt al snel dat het lopen van de Camino zeker niet zonder gevaar is, maar wat ze nog niet weet is dat iemand het op háár gemunt heeft. Iemand achtervolgt haar en hij wil niet dat de waarheid aan het licht komt!

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ik vind deze versie een ruim voldoende+ waard.

Mijn mening

Mooi boek! Dit is zeker een aanrader.
Je wordt steeds dieper in het verhaal gezogen en je verdiept je in een cultuur waarbij er steeds meer olie op het vuur wordt gegooid, totdat de boel ontploft en er vreselijke oorlogsmisdaden zullen worden begaan.
De vraag, gedurende het hele verhaal, is wat haar man was overkomen in zijn jongere jaren tijdens deze vreselijke oorlog. De schrijver probeert deze omstandigheden zo objectief mogelijk weer te geven. Ze probeert duidelijk te schetsen hoe lieve kinderen zich later kunnen ontpoppen tot vreselijke (oorlogs)monsters, terwijl ze niet van binnen door en door slecht zijn. De brief, over het verleden, komt steeds gedurende het verhaal terug en trekt je even weg van de Camino en geeft je inzicht in een broeierig land, waarbij “populisme” een grote rol speelt en hoe dat aan invloed kan winnen in een land. Hoe mensen zicht op hun eigen identiteit kwijt raken door jarenlange indoctrinatie door familie of omgeving en terecht komen in een toestand waarbij het individu niet meer telt en er alleen een groepsgevoel heerst.
Het onderwerp van het boek en de geschetste situaties zijn behoorlijk zwaar, maar de schrijver weet het allemaal toch lichter aan bod te brengen verpakt in dit prachtige verhaal.

Dit verhaal wordt erg goed gebracht, vanuit een originele invalshoek. Dit is echt even een hele andere soort thriller. Het verhaal is niet bloedstollend spannend, maar je zit er middenin en kan het verhaal toch niet echt opzij zetten. Het voelt ook aan alsof het gevaar om iedere hoek loert voor de hoofdpersoon.
Het is wel een verhaal die je echt even moet laten bezinken, want één ding is zeker: je zou niet in haar schoenen willen staan!

De ervaring van het lopen van de Camino wordt heel beeldend en vol gevoel beschreven en dat komt als lezer goed bij je binnen. Het schetst hoe je je volledig los kan koppelen van je wereldse problemen door totaal terug te keren naar een basale wijze van leven: lopen, eten en slapen.

De schrijver speelt heel goed met informatie. Je krijgt als lezer veel meer informatie dan de hoofdpersoon. Jij weet al vrijwel vanaf het begin dat iemand haar achtervolgt en haar wil doden, maar nergens heeft de schrijver je te veel informatie gegeven om het verhaal voorspelbaar te maken. Ze geeft je net genoeg om het verhaal extra spannend te maken, want jij weet dat Lottes leven op het spel staat, ook al heeft Lotte nog geen idee.

Dit boek biedt een indrukwekkende leeservaring.
Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren.

Bekijk mijn overzicht met spannende thrillers en thrillerseries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Itunes: E-book in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *