Kinderen van Moeder Aarde

Titel: Kinderen van Moeder Aarde
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Thea Beckman 
Verteller: Irma Hartog
Duur van het boek: 18 uur 52 minuten
Alle luisterboeken uit deze trilogie over de toekomst:

Het verhaal van Kinderen van Moeder Aarde

Dit verhaal speelt zich af ver in de toekomst. Er is een wereldoorlog geweest waarbij de gevolgen voor onze planeet niet vooraf in te schatten waren. Enkele bommen zijn afgegaan in werkende vulkanen en op breuklijnen, waarna de aarde zelf hevig tekeer is gegaan. Wat er nog van de mensheid over was, na de laatste bombardementen, kon de kracht van de aarde zelf ervaren. Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, zondvloeden en meer waren aan de orde van de dag en toen de rust eindelijk was wedergekeerd kwam er een kleine ijstijd. Na een poos ontdekten de overlevenden dat het klimaat wereldwijd voorgoed was veranderd en dat de aarde gekanteld was. Daardoor kwamen de Polen op andere plekken te liggen. Met al deze ontberingen moest de mensheid weer opnieuw beginnen.
Dit verhaal speelt zich af in Thule (nu Groenland). De bevolking heeft zich opnieuw weten op te bouwen en met de wereldoorlog in het achterhoofd hebben ze hun beschaving op andere principes gebaseerd. Ze zien Moeder Aarde als een levende wezen die gerespecteerd dient te worden, zodat ze niet weer de mensheid overlaadt met natuurgeweld. Ze leven in respect met de natuur en hebben hun wetten daarop gebaseerd. Ze zijn ervan overtuigd dat het vooral de mannen waren die het hebben van macht niet aankonden en het deze machthebbers waren die zoveel narigheden over de mensheid hebben afgeroepen. De samenleving van deze Thulenen wordt dan ook gewaarborgd door de vrouwen. De vrouwen bekleden de machtsposities. Alle belangrijke banen, van dorpsbestuurster tot kapitein op een schip worden uitgevoerd door vrouwen. Ze zijn van mening dat vrouwen snel, logisch en eerlijk kunnen reageren, terwijl mannen vooral kijken naar hoe zij zelf beter kunnen worden en zich kunnen verrijken met de besluiten die zij nemen.
Nu, vele eeuwen later, staat er een andere beschaving voor hun neus. Een schip met Badeners (Europeanen) meert aan en willen met de Thulenen onderhandelen en samenwerken. Het wordt al gelijk duidelijk dat de Thulenen en Badeners compleet verschillend zijn en er andere regels en wetten op nahouden. Wat is het werkelijke plan van de Badeners en wat is het beste voor Thule?

Bekijk hier een inkijkexemplaar of luister naar een fragment.

Ik ben een leuke trailer tegengekomen op YouTube voor dit boek. Bekijk de korte trailer hieronder.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek een absolute aanrader. Al sinds mijn 11e jaar lees ik van tijd tot tijd deze trilogie. Dit is voor het eerst dat ik het verhaal aan me laat voorlezen als luisterboek.
Het is een mooi verhaal over de kracht van meisjes en vrouwen. Het toont hoe de omgeving bepalend kan zijn voor de ontwikkeling van meisjes en vrouwen.
Verder is het mooi om te ervaren hoe een utopische wereld zou zijn zonder gevangenissen, wapens, legers, etc. Het zet je aan het denken over je eigen maatschappij en hoe het anders zou kunnen.
Mooi boek en geweldige serie voor jong en oud!
Ik geef dit verhaal 5 van de 5 sterren.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *