De tweede Foundation

Titel: De tweede Foundation
Genre: Science Fiction
Schrijver: Isaac Asimov
Verteller: William Hope
Duur van het boek: 9 uur 7 minuten
Alle boeken van de Foundation serie:

Het verhaal van De tweede Foundation

Dit is deel 3 van een Science Fiction verhaal die zich afspeelt in de verre, verre toekomst. Inmiddels hebben we al twee boeken achter de rug die ons vertellen over het grote plan van Hari Seldon en hoe, in de loop van honderden jaren, zijn plan verloopt. In boek 1 ontdekken de mensen van de Foundation het plan van Hari Seldon en nemen ze het op zich om hun best te doen de problemen die Seldon op hun pad heeft gestuurd te weerstaan. In boek 2 ontdekken we dat het plan als valkuil heeft dat de mensen van de Foundation te veel gaan rekenen op het plan en zelf niks meer doen, omdat ze het toch wel zullen redden dankzij Seldons plan. Dit heeft hen een enorm pak slaag opgeleverd. Ze werden gered door de mensen van de Tweede Foundation. Nu ze hebben ontdekt dat Seldons plan niet onfeilbaar is rekenen ze volledig op de Tweede Foundation, maar dat is juist wat er mis gaat met Seldons plan. De mensen van de Tweede Foundation zijn veel machtiger dan de mensen van de Foundation. Ze hebben een soort superkracht ontwikkeld waartegen bijna niet te vechten valt. Iedereen is driftig op zoek naar de Tweede Foundation: de mutant “The Mule” zoekt de Tweede Foundation om het te vernietigen zodat hij het gehele stelsel voor eens en voor altijd in zijn macht heeft. De verslagen Foundation zoekt de Tweede Foundation in de hoop dat ze hen kunnen helpen tegen de vijand, maar tegelijkertijd zien ze de Tweede Foundation als nieuwe vijand om te overwinnen… een beetje dubbel dus!
Dit verhaal draait vooral om de volgende vraag: waar is de Tweede Foundation? Daarbij vraag je je dan ook voortdurend af wie de geheime personen van de Tweede Foundation zijn en wat ze van plan zijn?

Te koop bij Bol.com:

Dit verhaal is verfilmd tot een serie op Apple TV+. Bekijk de trailer van het eerste seizoen van de serie in de video hieronder.

Get it on Apple TV

Verteller

Ik ben zeer tevreden over de vele personagestemmen van deze verteller. Ik vind deze versie een goed waard.

Mijn mening

Ik vind de serie tot nu toe een aanrader.
Het verhaal van deze serie wordt mooi opgepakt. Het eerste verhaal gaat verder op het einde van boek 2, alleen zijn we nu 50 jaar verder. En het tweede verhaal speelt zich weer 70 jaar later af.
Dit boek draait vooral om één mysterie: waar is de Tweede Foundation? De schrijver hangt dit mysterie tijdens het gehele boek als een worst voor je neus. Tijdens beide verhalen denk je steeds genoeg hints te hebben ontdekt om zeker te weten wat er aan de hand is en hoe het verhaal zal uitpakken. Bij het tweede verhaal was ik al vroeg in het verhaal ervan overtuigd dat ik al wist waar de Tweede Foundation was om dan richting het einde van het verhaal tot de conclusie te komen dat ik me heb laten afleiden door de schrijver. Daarna was ik ervan overtuigd dat ik ditmaal zeker wist waar de Tweede Foundation zich bevindt of toch niet? Nee! Toen de schrijver dit boek afsloot met een laatste tussenstuk zat ik er alweer goed naast! Dit overkomt me bijna niet in boeken. Ik ga bijna twijfelen aan mijn vermogen om tussen de regels door te kunnen lezen!

In elk geval was het tweede verhaal een genot om te lezen, omdat je als lezer aan iedere personage twijfelt. Ieder van hen kan vervormd zijn tot een marionet van de Tweede Foundation, niemand is te vertrouwen!

Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren.

Bekijk meer Science Fiction boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De tweede Foundation van Isaac Asimov

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *