Otje

Titel: Otje
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Annie M.G. Schmidt 
Verteller: Flip van Duijn
Duur van het boek: 4 uur 24 minuten

Het verhaal van Otje

Otje en haar vader zijn erg gelukkig samen. Ze hebben veel vrienden onder de dieren. Ze kunnen met de dieren praten. Otjes vader, Tos, is kok. Hij is erg goed in zijn werk en kan geweldig koken, maar hij heeft een groot probleem: hij heeft geen papieren! Het is verboden om geen papieren te hebben en hierdoor wordt hun leven vaak moeilijk gemaakt. Tos heeft erg veel moeite met het vinden van werk. Alleen mensen met papieren mogen officieel werken. Zonder papieren mag je alleen stiekem werken en andere mensen kunnen misbruik maken van deze situatie. Zonder werk kan Tos geen woonplek betalen en het is verboden om zomaar ergens te gaan wonen zonder papieren. Gelukkig hebben ze veel vrienden onder de dieren en ze worden dan ook vaak geholpen door de lieve dieren.
De vogels nemen het op zich om zoveel mogelijk papieren uit de stad op te halen en aan Tos te geven. Wie weet lukt het hen om de juiste papieren te vinden voor Tos.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het verhaal.

Bekijk in de muzikale trailer hieronder het verhaal van Otje.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een leuk verhaal voor kinderen. Het verhaal gaat vooral over het niet hebben van papieren en dit komt op een kinderlijke wijze aan bod. Zowel Otje als de dieren snappen niet zoveel van wat haar vader Tos met papieren bedoelt, maar het is duidelijk een groot probleem. Haar vader kan moeilijk aan werk komen, ze kunnen nergens wonen of overnachten en als de politie hen ziet, wordt Tos gearresteerd omdat hij geen papieren heeft.
Om welke papieren het dan gaat komt niet in het verhaal aan de orde. Het is alleen duidelijk dat je wel de juiste papieren moet hebben.

Het is erg leuk dat Otje met de dieren kan praten. Dit biedt bijzondere situaties waarin de dieren een belangrijke rol spelen. Otje en haar vader zijn dan ook echte dierenliefhebbers.

Otjes vader heeft een woede probleem. Hij kan heel snel witheet van woede worden, gaat dan met dingen gooien en valt de ander ook lichamelijk aan. Alleen Otje kan hem dan weer laten kalmeren voordat de boel nog erger wordt.

Het is een verhaal waarin veel pech en verdriet voorkomt. Otje en haar vader komen vaak in moeilijkheden, maar het is fijn hoe Otje altijd haar best doet om de problemen aan te pakken en de boel weer recht te breien. Ze worden daarbij erg vaak geholpen door de dieren, waardoor ze ook weer steeds geluk hebben.
Wel vroeg ik me regelmatig af: “Komt dit verhaal wel goed?”

Dit boek bestaat uit veel losse verhalen die samen één geheel vormen.

Ik geef dit verhaal 5 van de 5 sterren.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, paperback en luisterboek (luisterboek gratis in Kobo Plus) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
Recensie: Otje van Annie M.G. Schmidt

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *