Kastanjehove

Alles over luisterboeken

Kastanjehove

Titel: Kastanjehove
Genre: Roman
Schrijver: Loes Wouterson, Tommie Niessen 
Verteller: 
Jurjen van Loon
Uitgeverij: 
AmboAnthos
Duur van het boek:
8 uur

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van Kastanjehove

Een verhaal over het werken in de zorg en het vinden van je eigen plekje in de wereld als onderdeel van het volwassen worden. Thomas is negentien jaar en dit is zijn eerste stagedag in verpleeghuis Kastanjehove. Zijn eerste stage bij de Thuiszorg is prima verlopen en hij heeft er veel geleerd, maar deze tweede stage is pittiger. Hij krijgt te maken met de lastige onderdelen van het werk: strakke roosters, onderlinge problemen tussen collega’s, overwerkte collega’s, vreemde regeltjes, management die vooral met de eigen agenda bezig is en vreemde bewoners.
Thomas voelt al snel de nodige motivatie voor zijn werk, want hij ziet in de bewoners zijn opa waar hij zielsveel van gehouden heeft. Hij wil voor hen het beste net zoals hij het voor zijn opa had gewild, maar zelfs met zijn motivatie loopt hij steeds tegen moeilijkheden en problemen aan.
Zijn houding werkt ook niet mee, want mensen krijgen maar moeilijk hoogte van hem. Alleen de bewoners en collega’s die echt moeite doen ontdekken wat een groot hart hij heeft en zien hoe hij worstelt met het ouder worden, maar hij doet zijn werk goed en hij is precies wat de bewoners nodig hebben.
Naast zijn werk ontdekt hij meer over zichzelf en zijn omgeving. Zijn moeder zit hem steeds op de huid, zijn ex-vriendin spreekt slecht over zijn werk en wat zouden zijn vrienden en andere leeftijdsgenoten denken over zijn beroepskeuze? Waar staat hij op dit moment in het leven en hoe rijmt dat met het gedrag en de ontwikkeling van zijn vrienden?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De verteller doet het goed en brengt het verhaal zeer passend vanuit een negentienjarige jongen naar voren. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Dit is een prachtig verhaal en ik vind het zeker een aanrader!
Mijn moeder werkt in de zorg en ik heb haar dit boek aangeraden. Het boek is zeer inspirerend, zelfs als je niet in de zorg werkt.
Je kan je goed in de hoofdpersoon plaatsen en de gebeurtenissen komen duidelijk aan de orde. Het geeft helemaal niet als je niet veel van de zorg af weet. Het verhaal is beeldend en meeslepend geschreven. De komende dagen wil je waarschijnlijk niets liever dan dit verhaal lezen/luisteren. De schrijver heeft dit verhaal uitstekend beschreven en biedt het op een prachtige wijze aan.
De personages zijn leuk bedacht en het zijn allemaal personages waar je prettige gevoelens bij krijgt. Je wenst ze allemaal wel het beste toe.

Bekijk hier nog meer fictie romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees), paperback en dwarsligger in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.