Het dilemma

Nederlandse titel: Het dilemma
Engelse titel: The dilemma
Genre: psychologische thriller over het huwelijk en ouderschap (meeslepend)
Schrijver: B A Paris
Engelse verteller: Beth Eyre, Peter Noble
Nederlandse verteller: Hymke de Vries
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 8 minuten
Duur van het Engelse boek: 9 uur 31 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Livia geeft een groot feest voor haar veertigste verjaardag. Dit feest is zeer belangrijk voor haar, want hier heeft ze het grootste gedeelte van haar leven naar uitgekeken en zelfs voorbereid.
Terwijl ze zich klaarmaakt voor haar feest leren we meer over haar leven doordat ze belangrijke momenten in haar leven overdenkt. Haar leven is niet makkelijk geweest. Ze was zelf nog een kind toen ze zwanger werd. De vader van het kind is met haar getrouwd, maar de eerste jaren van hun huwelijk waren moeilijke jaren geweest, terwijl haar ouders haar vanaf de zwangerschap uit hun leven hadden verbannen.
We krijgen het verhaal van twee kanten te horen. Adam, haar man, heeft ook een boel om over na te denken vandaag. Nog steeds gaat hij gebukt onder schuldgevoelens. Hij heeft veel dingen verkeerd aangepakt en zijn vrouw en zoon veel verdriet aangedaan.
Naast hun overpeinzingen zitten ze allebei met een groot probleem. Livia moet haar man iets vertellen en dat zal hun leven voorgoed doen veranderen. Gelukkig is haar dochter vandaag niet bij haar feest aanwezig. Ze vindt het al moeilijk genoeg dat haar dochter over een half jaar weer thuis komt! Na het feest zal ze een moment moeten vinden om het probleem met haar man te bespreken. Vandaag wil ze genieten van het moment waar ze zo lang naar heeft uitgekeken.
Haar man Adam zit ook met een probleem. Hij heeft verschrikkelijk nieuws. Het is hartverscheurend en zijn vrouw moet dit zo snel mogelijk weten, maar het feest…… Haar leven was niet bepaald een pretje en hij was daar de veroorzaker van. Deze dag is zeer belangrijk voor haar. Hij moet haar koste wat kost van deze dag laten genieten. Daarna zal hij het aan haar vertellen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

De Nederlandse verteller doet het ruimvoldoende. De Engelse versie klinkt wel beter. Ik geef de Engelse versie een goed als beoordeling. Het is veel prettiger om de delen van Adam met een mannenstem te horen. De Nederlandse versie wordt alleen maar door een vrouw verteld. Wel is de Nederlandse vrouwenstem veel prettiger dan de Engelse vrouwenstem. De Engelse vrouwenstem klinkt niet echt als een vrouw van 40 die al twee grote kinderen heeft. De Nederlandse stem komt daarom veel passender over, maar ik heb er toch voor gekozen om de Engelse versie af te luisteren, omdat het verhaal beter naar voren komt met een vrouwenstem en een mannenstem.

Mijn mening

Wat een prachtig verhaal, maar wel met hartverscheurende gebeurtenissen.
Ik vind dit verhaal zeker een aanrader! Ik heb mijn moeder vandaag gelijk een bericht gestuurd om haar dit boek aan te raden en dat doe ik niet snel!
Het verhaal gaat voornamelijk over een man en een vrouw die de schijn proberen op te houden totdat ze hun partner op de hoogte kunnen stellen van de vreselijke gebeurtenissen die ze op dit moment alleen op hun schouders dragen.
Ze houden het nog even voor zich om de ander nog even van het leven te laten genieten, totdat ze er echt mee voor de dag moeten komen. Ze weten allebei dat de ander hun geheimhouding absoluut niet op prijs zal stellen, maar toch…..

Het verdriet van Adam druipt door het verhaal en het verdriet en boosheid van Livia is zo moeilijk aangezien je weet wat ze straks te horen gaat krijgen en dit de emoties zullen zijn waar ze zich de rest van haar leven schuldig over zal voelen.

Je leeft zo met deze twee mensen mee totdat je eindelijk op het punt komt waarmee het verhaal ook is begonnen. Kan hun gezin de komende zware periode aan? Hoe zal de band met hun hechte vriendenkring hieronder lijden?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *