Dodelijk dichtbij

Titel: Dodelijk dichtbij
Genre: Thriller, misdaad
Schrijver: Jonas Moström
Verteller: 
Viktor Griffioen
Uitgeverij:
AmboAnthos
Duur van het boek:
7 uur 27 minuten
Alle boeken van deze Nathalie Svensson thriller serie :

 • Dodelijk dichtbij – So tödlich nah
 • …….. – Dominotod
 • ……. – Mitternachtsmädchen
 • ……. – Eisige Dornen

Het verhaal van Dodelijk dichtbij

Dit is het eerste deel van een serie over de psychiater Nathalie Svensson die de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven ondersteunt.
Dit is de start van deze serie en met dit boek ontdekken we hoe het komt dat Nathalie voor de politie werkt en leren we meer over haar eigen leven en met name de dramatische gebeurtenissen in haar leven.
Het verhaal begint wanneer Nathalie een afspraakje heeft met een man. Wanneer ze aan komt lopen ziet ze hoe hij vermoord wordt. Hiermee komt er van alles bij haar los, want deze moord gebeurt op dezelfde wijze als toen haar verloofde bijna tien jaar geleden was vermoord.
Ze is ervan overtuigd dat deze twee moorden met elkaar in verbinding staan, maar de politie wil er niets van weten. Daarom gaat ze zelf maar op onderzoek uit! Zelf voelt ze zich enorm bedreigd, want ze heeft al een poos het gevoel dat iemand haar volgt. Dat blijkt dan ook te kloppen wanneer haar stalker haar berichten begint te sturen en rond haar huis hangt.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Het is een aardig boek, maar ik heb wel betere thriller series gelezen. De thrillerserie over Helen Grace vind ik bijvoorbeeld veel spannender en leuker.

Het verhaal verloopt wel lekker vlot en is prettig geschreven vanuit verschillende personages. Je krijgt het verhaal vooral vanuit de kant van Nathalie aangeboden. De tussenstukjes vanuit de andere personages bieden je extra informatie. Vooral de stukjes vanuit haar overleden verloofde zijn natuurlijk heel spannend, want hier heeft het allemaal mee te maken.

Ik vond het verhaal niet voorspelbaar. Er zijn meerdere personages die de moordenaar zouden kunnen zijn en pas laat in het verhaal begin je te vermoeden wie de daadwerkelijke moordenaar is. Dat vind ik wel een grote pluspunt aan het verhaal.

Ik irriteer me enorm aan de hoeveelheid labiele mannelijke personages in het verhaal. Deze vrouw lijkt wel door alles en iedereen gestalkt te worden! Ze is nota bene een psychiater, is haar mensenkennis dan zo slecht dat ze zich constant omringt met de ene gestoorde gek na de andere? Dat vind ik wel zeer ongeloofwaardig aan het verhaal.

Verder vind ik dat je in dit boek niet echt een binding voelt met de personages. Alles draait om Nathalie en hoewel je veel over haar leven ontdekt, leer je haar niet echt kennen en krijg je als lezer/luisteraar ook niet echt een band met haar. Ze voelt niet heel anders dan dan de andere personages in het boek. Ik vind haar zelfs niet zo sympathiek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie Dodelijk dichtbij

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *