Ik ben Emma

Titel: Ik ben Emma
Genre: Fictie roman
Schrijver: Kristien Hemmerechts
Verteller: 
Leonoor Koster
Uitgeverij: 
De Geus
Duur van het boek: 
6 uur 40 minuten

Het verhaal van Ik ben Emma

Dit is een verhaal over het leven van Emma. Ze is een bijzondere vrouw en is omringd door bijzondere mensen. Ze heeft een grote familie, omdat haar vader en moeder na hun scheiding meerdere keren zijn hertrouwd en Emma spaart alle stieffamilie op en koestert ze in haar leven. In dit verhaal komen meerdere thema’s aan de orde, zoals racisme, geen behoefte hebben aan een partner of aan seks, het geloof, (seksuele) relatie tussen een stiefbroer en stiefzus en vluchtelingen. Alle thema’s komen beknopt aan de orde. Er wordt niet echt uitgebreid aandacht aan deze thema’s gewijd. Achteraf vind ik het lastig om goed uit te leggen waar dit verhaal precies over gaat. Zelf zou ik zeggen: het verhaal gaat over Emma. 

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende – waard.

Mijn mening

Ik zou het verhaal drie van de vijf sterren geven. Ik vond het verhaal interessant, maar niet echt mooi. Ik heb niet het gevoel dat ik Emma beter heb leren kennen in dit verhaal. Sterker nog, ik denk eerder dat Emma zichzelf ook niet kent. Het einde van het boek geeft me een onbevredigend gevoel. Het verhaal schetst een aantal bijzonderheden in Emma’s karakter waar ze last van heeft in haar leven en aan het einde van het verhaal heb ik helemaal niet het idee dat er veel is opgelost.
Ik moet erbij zeggen dat ik dit boek heb gelezen zonder eerst Jane Austens Emma te lezen. Het verhaal is bedoeld als een hedendaagse versie van het originele verhaal ‘Emma’ van Jane Austen. Misschien had ik dit verhaal meer gewaardeerd als ik me eerst verdiept had in het originele verhaal ‘Emma’ van Jane Austen.

Ik ergerde me enorm aan de bewoordingen “haar mama en zijn mama”. Wat een raar woord wanneer je over volwassen mensen praat. Begrijp me niet verkeerd: tegen mijn moeder zal ik altijd “mama” blijven zeggen, maar ze is mijn MOEDER en niet mijn mama. Ik kon hier maar niet aan wennen in dit verhaal.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie Ik ben Emma

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *