De vrouw met het dodenmasker

Titel: De vrouw met het dodenmasker
Genre: Thriller misdaad
Schrijver: Mads Peder Nordbo
Verteller:
 Frank Rigter
Uitgeverij: 
AmboAnthos
Duur van het boek:
 8 uur 43 minuten
Alle boeken van deze Mathew Cave serie :

  • Meisje zonder huid – Pigen uden hud
  • Koude angst – Kold angst
  • De vrouw met het dodenmasker – Kvinden med dødsmasken

Het verhaal van De vrouw met het dodenmasker

Deel drie van een Arctische thriller serie die zich afspeelt in Groenland en gaat over misstanden in Groenland. Het verhaal laat zien dat er zich op afgelegen plekken afschuwelijke misdaden kunnen afspelen en dat mensen er onder zware omstandigheden opgroeien en leven.
Het verhaal gaat over een reeks moorden die met elkaar in verband lijken te staan. Mathew Cave is een journalist en hij onderzoekt de moorden. Hij werkt nauw samen met een politie-agent die deze moorden onderzoekt. De politie richt zich op Tupaarnaq, de vrouw om wie hij heel veel geeft. Mathew doet wat hij kan om haar uit de klauwen van de politie te houden en probeert vooral uit te zoeken wat Tupilak hiermee te maken zou kunnen hebben. Tupilak is een geheime organisatie die waarschijnlijk achter veel misdaden en vergrijpen zit. Ook Mathews vader moet voor Tupilak vrezen. Zij hebben hem al geprobeerd te vermoorden.
Het verhaal wordt zeer bijzonder wanneer een man in een put wordt geduwd door een Qivittoq, een mythische wezen van Groenland. De sporen die deze Qivittoq achterlaten blijken vingerafdrukken te zijn van een vrouw die maanden geleden is overleden.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com

Verteller

De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Wel vind ik dat de audio slordig is geëdit. Vaak krijg je stukken direct achter elkaar twee keer voorgelezen.

Mijn mening

De setting waarin het verhaal zich afspeelt is heel bijzonder en ongebruikelijk. Dit zorgde in het begin voor verwarring bij mij. Ik begreep daarom ook niet zo veel van het begin van het verhaal en kreeg het gevoel dat dit verhaal niet zozeer bij mij paste. Nadat ik wat meer van het verhaal had gehoord en hoofdstuk 6 uit had begreep ik wat meer van het verhaal. Ik heb het begin daarna opnieuw geluisterd. Dit hielp, want toen begreep ik het wel en kon ik verder gaan met het verhaal. Achteraf ontdekte ik dat dit deel 3 van een serie is. Misschien had ik in het begin minder moeite gehad als ik de voorgaande delen eerst had geluisterd.

Vooral aan het begin vond ik het verhaal best hard en grof in de mond. De wijze waarop een vader tegen zijn zoon praat wijst duidelijk op misbruik van kinderen. Gelukkig steekt de moeder hier op dat moment een stokje voor, maar het geeft toch een onprettig gevoel. Het verhaal kaart nadrukkelijk aan dat het leven in Groenland zeker niet prettig is en dat misbruik en verkrachting een grote rol spelen in deze afgelegen gemeenschap. 

De schrijfstijl van deze schrijver past niet bij mij. Vaak wordt er als het ware vooruit gespoeld in het verhaal en worden de tussenliggende delen aan je verteld. Een personage kan het ene moment in zijn auto stappen om dan vervolgens in het ziekenhuis verzorgd te worden aan de wonden die hij heeft opgelopen nadat hij in zijn auto was gestapt. Ik heb daardoor niet het idee dat ik lekker in het verhaal zit en middenin spannende avonturen zit, want al die avonturen worden achteraf aan me “medegedeeld”. Ik zit daardoor steeds met het gevoel dat ik een stuk heb gemist.

Richting het einde kon ik wat meer genieten van het verhaal. Ik vond het verhaal ook wel best interessant, omdat het over een ander cultuur gaat en ik vind het altijd wel fijn om nieuwe kennis en inzichten te krijgen.
Het plot van het verhaal vond ik verrassend. Vaak vind ik thrillers voorspelbaar, maar dat is hier niet het geval.
Toch vind ik dit boek niet echt een aanrader. Het was voldoende om zo een keertje te lezen, maar ik zal er zeker niet voor kiezen om deze serie in zijn geheel te lezen en te volgen.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, luisterboek en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie De vrouw met het dodenmasker

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *