Drie leuke boeken voor de herfstvakantie

Ben je op zoek naar leuke luisterboeken voor de herfstvakantie? Ik heb drie boeken uitgekozen om uit de proberen voor deze vakantieboekenlijst. Ik beschrijf ze als luisterboeken, maar je kan de boeken ook natuurlijk zelf lezen.
Hieronder laat ik je de drie boeken als tip zien. Ik geef je een korte beschrijving van de boeken (Waar gaan ze over? Hoe lang duren ze? enz.) en ik plaats een link naar de uitgebreide recensies van deze boeken, want hoewel het nu nog geen herfstvakantie is terwijl ik dit schrijf, zal ik wel de boeken vast voor je uitproberen om je zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Enjoy!

The keeper of lost things

Schrijver: Ruth Hogan 
Vertellers:  Jane Collingwood, Sandra Duncan
Duur van het boek: 8 uur 35minuten
Categorie: Roman
Lees mijn recensie van The keeper of lost things.

Dit is een prachtig verhaal over voorwerpen die verloren en/of gevonden worden. Sommige voorwerpen kunnen, wat emoties betreft, enorme waarde hebben en daarom een leegte achterlaten bij het verlies ervan.
In dit verhaal volgen we twee verhaallijnen die aan het begin van het boek elkaar hebben gekruist en aan het einde ontdekken we hoe ze al die jaren, zonder het te weten, aan elkaar verbonden waren.
Daarnaast komen enkele gevonden voorwerpen aan bod en krijgen we het verhaal achter het verlies van de voorwerpen te weten.
Ik vind dit een prachtig boek en zeker een aanrader, maar er zijn wel enkele punten die voor een andere mening bij andere mensen kunnen zorgen (zie link hierboven!).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Het meisje in de trein

Schrijver: Paula Hawkins 
Vertellers: Inge Ipenburg
Duur van het boek: 12 uur 22minuten
Categorie: Psychologische thriller, misdaad
Lees mijn recensie van Het meisje in de trein.

Let op: Dit is een slow burn thriller en dit zal zeker niet iedere lezer aanspreken! Lees dus eerst mijn uitgebreide mening (zie link hierboven) zodat je weet wat je van dit boek kan verwachten. Dit boek is een psychologische thriller waarbij alles draait om het mysterie van een verdwenen vrouw. Vanwege deze misdaad reizen wij als luisteraars mee in de hoofden en daarmee de gedachten en gevoelens van deze drie vrouwen totdat we ontdekken wat er met vrouw nummer 3 is gebeurd.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De alchemist

Schrijver: Paulo Coelho
Vertellers:  Henk van Ulsen
Duur van het boek: 4 uur 11 minuten
Categorie: Reisverhalen, Spanje, fantasy, filosofie
Lees mijn recensie van De alchemist.

Ik vind dit boek interessant en er zijn veel levenslessen die je eruit mee kan nemen.
Dit boek lijkt me ideaal om naar te luisteren in een vakantieperiode, wanneer je het gevoel hebt dat je even bij moet tanken voordat je er weer tegenaan kan. Ik denk dat je dan nog best inspiratie kan putten uit dit boek.
Het verhaal gaat over een schaapsherder in Spanje. Zijn leven staat op het punt te veranderen wanneer hij tot twee keer toe droomt dat hij een verborgen schat zal vinden bij de piramide in Egypte. De herder besluit zijn droom te volgen op zoek naar de schat van “zijn legende”. Terwijl hij zijn pad volgt ontmoet hij de alchemist die hem de ogen opent en hem leert naar zijn hart te luisteren, maar nog belangrijker: om zijn hart te begrijpen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, paperback, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en Ebook in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *