In hechtenis

Nederlandse titel: In hechtenis
Engelse titel: House of Correction
Genre: moord, gevangenschap, mysterie en depressie
Schrijver: Nicci French 
Engelse verteller: Mary Jane Wells
Nederlandse verteller: Carly Wijs
Duur van het Nederlandse boek: 11 uur 34 minuten
Duur van het Engelse boek: 12 uur 15 minuten

Recensie: Tabitha, gevangen en beschuldigd van moord, onderzoekt haar eigen onschuld terwijl ze worstelt met depressie. Een meeslepende zoektocht naar de echte waarheid.

Het verhaal

Dit is een verhaal over een bijzondere vrouw die vast zit in de gevangenis en in de komende tijd terecht zal staan voor moord. Alles wijst naar haar, maar zelf heeft ze weinig herinneringen aan die dag. Ze lijdt aan zware depressies en die dag was een slechte dag voor haar. De politie was al snel klaar met de zaak: het was een inkoppertje! Nu alleen de veroordeling nog.
Dit verhaal gaat over Tabitha die koste wat kost wil weten wat er werkelijk is gebeurd die dag en wie Stewart heeft vermoord. Zelf denkt ze niet dat ze het heeft gedaan, maar ieder ander, inclusief haar eigen advocaat, ziet haar als de dader. Daarom besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen, maar dat is knap lastig vanuit de cel.
De grote vraag van dit verhaal is: probeert iemand deze moord in haar schoenen te schuiven of heeft ze het toch zelf gedaan?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Verteller

Deze verteller heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Ze doet het erg goed en ik vind haar uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Dit is een goed boek! Een aanrader. Ik heb enorm genoten van dit verhaal en mysterie. Ik heb het verhaal gewoonweg verslonden en zat zo midden in het verhaal dat ik zelf ook mee ben gaan schrijven om mee te denken bij het oplossen van dit mysterie. Ik heb de hele tijdlijn opgeschreven en keer op keer spiekte ik op mijn tijdlijn om te zien hoe nieuwe informatie in het geheel paste. Dit is op zich niet nodig, want het heeft me niet geholpen om tot de juiste conclusie te komen. Sterker nog, het einde van het verhaal was best een verrassing.
Een tip: begin vroeg op de dag aan dit verhaal, want de kans is groot dat je het niet opzij wil zetten totdat je het verhaal af hebt. Ik had enorm veel moeite om te gaan slapen en het was al in de nacht toen het me lukte om dit verhaal stop te zetten en te slapen. Ik heb er zelfs over gedroomd en werd wakker met een mogelijke oplossing van dit mysterie (geen juiste oplossing).

Naast een moordmysterie staat het karakter van de hoofdpersoon, Tabitha, centraal. Deze vrouw lijdt aan depressies en is in zichzelf gekeerd. Ze is niet sociaal en maakt lastig vrienden. Ze is net in het dorp komen wonen en het is duidelijk dat ze door haar eigen gedrag geen enkel contact heeft weten te maken met haar dorpsgenoten, sterker nog: niemand vindt haar aardig! Zelfs haar enige vriend vindt haar een moordenaar. Tabitha heeft een kort lontje, haar gedrag is buitengewoon moeilijk en ze weet mensen al snel tegen de haren te wrijven. Dit opent gaandeweg haar ogen en je kan wel zien hoe ze aan zichzelf probeert te werken. Dit komt op een mooie wijze aan bod.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees), en Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Recensie: In hechtenis van Nicci French 

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *