Het winkeltje in Cockleberry Bay

Nederlandse titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Engelse titel: The Corner Shop in Cockleberry Bay
Genre: Chick lit, romance
Schrijver: Nicola May 
Engelse verteller: Penny Andews
Nederlandse verteller: Chava voor in ’t Holt
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 52 minuten
Duur van het Engelse boek: 8 uur 10 minuten
Alle boeken van deze  Cockleberry Bay serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal begint erg bijzonder:
Een jonge vrouw (Rosa) erft een winkeltje van een onbekende. Geen idee wie aan haar heeft gedacht aan het einde van zijn of haar leven. Het is extra vreemd omdat ze geen familie heeft. Ze is als wees opgegroeid bij allerlei opvanghuizen en adoptieouders. Er is één voorwaarde aan de erfenis. Ze mag het winkeltje nooit verkopen. Als het moment daar is moet ze het winkeltje geven aan iemand die het heeft verdiend. En, oh ja om het extra bijzonder en mysterieus te maken…. de onbekende persoon laat haar een gedicht na dat ze nooit alleen zal zijn. Hij/zij zal altijd bij haar zijn. Ze pakt haar boel bijeen en verhuist naar haar nieuwe winkel aan de andere kant van het land!
Rosa begint met dit winkeltje aan een nieuw leven. Ze heeft tot nu toe niet veel van haar leven gemaakt en ze heeft enorm veel zin om hier een geweldig leven op te bouwen met haar eigen winkel. Ze is vastberaden hier een succes van te maken. Spijtig genoeg laat ze haar beste vriend Josh achter in Londen, maar hij is zo lief dat hij gerust door het land reist om haar te komen helpen wanneer ze hem nodig heeft. Dit gevoel van veiligheid kan ze goed gebruiken, want hoewel ze leuke nieuwe mensen leert kennen in Cockleberry Bay, zijn lang niet alle mensen even leuk en aardig. 
In dit verhaal volgen we Rosa terwijl ze haar leven kantelt en er het beste van probeert te maken. Ze pakt lang niet alles in haar leven even goed en handig aan en ze doet ook genoeg dingen waar ze niet zo trots op is, maar ze heeft een goed hart en dat komt duidelijk naar voren in het verhaal.
Samen met Rosa hopen we als luisteraars te ontdekken wie haar het winkeltje heeft nagelaten en waarom.

Ben je benieuwd geworden?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Ze doet het erg goed en ik vind haar uitvoering een ruim voldoende waard. Ik heb ook een poosje de Engelse versie geprobeerd, maar ik ben weer snel terug gegaan naar de Nederlandse versie. De Engelse verteller is helemaal niet prettig om naar te luisteren.

Mijn mening

Wat een leuk en inspirerend verhaal. Het is mooi hoe Rosa als personage groeit. Hoewel ze zich altijd prima door haar beste vriend liet verzorgen wil ze nu echt leren op haar eigen benen te staan.
Het verhaal is heel prettig geschreven en het liefst zou je dit verhaal in één keer af willen luisteren. Het verhaal verloopt erg fijn en er zijn nog best wat mysteries die gaandeweg opgelost moeten worden. Genoeg leuke twists en veranderingen in het verhaal dus. Ik vind het verhaal zeker niet voorspelbaar hoewel je sommige twists wel ziet aankomen (maar gelukkig lang niet allemaal!).
Mooi hoe je inzicht krijgt in de gedachten en gevoelens van de personages om Rosa heen. Hoewel je bijna alles vanuit de kant van Rosa aangeboden krijgt weet de schrijver aan het einde van bepaalde stukjes je een klein beetje inzicht te geven over andere personages. Dit voegt een leuke extra toe aan het verhaal en de schrijver weet dit op een prima wijze aan te bieden. Ik vind dit een leuk begin van een feel good romantische serie!

De volgende onderwerpen komen in het verhaal aan bod:

  • Verkrachting
  • Per ongeluk zwanger zijn
  • Onzekerheid
  • Ontrouw (vreemd gaan)
  • Vriendschap 

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *