Ik niet op jou

Nederlandse titel: Ik niet op jou
Engelse titel: The hating game
Genre: Romance (18+)
Schrijver: Sally Thorne 
Engelse verteller: Katie Schorr
Duur van het Engelse boek: 11 uur 29 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is een sexy (en komisch) verhaal over het vinden van liefde op de werkvloer.
Lucy heeft een groot probleem op het werk in de vorm van Joshua. Hij is een onaardig persoon waar alle collega’s bang voor zijn en ze haat hem!
Ze spelen elke dag spelletjes die zij perse wil winnen. Ze staren elkaar aan, doen elkaar na, troeven elkaar af wat het werk betreft en dan is er ook nog eens het HR (human resources) spel. Haar wachtwoord op haar computer: I hate Josh 4ever!
Wanneer ze samen koffie gaan halen holt de dame van HR achter ze aan, want ze kunnen niet zonder supervisie alleen koffie gaan halen, dat zal haar vast weer een hele dag werk kosten. Het grootste gedeelte van haar werk zijn hun klachten over elkaar…..
Vreemd, aangezien ze een hele bovenverdieping delen zonder andere collega’s!

Dan wordt het probleem nog groter: Er is een promotie in zicht en één van beide zal de baas van de ander worden.
Maar wat als Lucy de situatie verkeerd heeft ingeschat? Is Joshua echt zo erg als ze denkt? Haat ze hem echt? Alles verandert op de dag dat ze besluit een sexy jurkje aan te trekken om hem te pesten. Dan begint een heel nieuw spel met nieuwe regels….

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller doet het op zich best goed. Wel heb ik als minpunt dat ze moeite heeft met haar spuug in de mond. Dit is duidelijk hoorbaar en leidt af van het verhaal. Verder merk je dat ze zo nu en dan niet lekker uitkomt met haar uitspraak. Je hoort dat ze er te veel nadruk op legt. Ondanks deze minpunten doet ze het best goed en vind ik haar uitvoering wel een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Leuk verhaal, zeker een aanrader! De verleiding wordt uitgebreid uitgewerkt en zit goed in elkaar. De personages zijn erg leuk en aantrekkelijk voor een lezer om aan te binden. Lucy is heel lief (een beetje te lief) en Joshua is alleen lief tegen mensen die hij toegang tot zijn hart durft te geven.
Dit verhaal draait om de bloeiende liefde tussen deze twee mensen, maar het is niet zoetsappig zoals je meestal leest. Het is lief en aantrekkelijk, maar ook frustrerend met hier en daar grappige momenten.
Dit is een verhaal waar je mee op de bank gaat zitten en pas ’s avonds weer vanaf zal komen nadat je het boek uit hebt. Wees dus gewaarschuwd en begin in de ochtend (anders kost het je nacht!)

Wel heb ik als minpunt dat de schrijver hier en daar moeite heeft om Lucy goed als persoon te beschrijven. Net wanneer je denkt dat je haar goed begrijpt komt ze ineens als een enge stalker over en vraag je jezelf af of dit over zal slaan in een thriller….

Het verhaal is wel sexy, vandaar dat ik het hier onder categorie 18+ plaats, maar het is niet TE.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Audible: Engelse luisterversie.
Storytel: Engelse luisterversie en E-book in het Nederlands en Engels.
EbookNL: Ebook in het Nederlands.
BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
Nextory: Luisterboek in het Engels.
iTunes: Engelse luisterversie en E-book in het Nederlands.
Bol.com: Paperback en E-book in het Nederlands. Luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *