Doggerland 2 stormwaarschuwing

Nederlandse titel: Doggerland 2 stormwaarschuwing
Genre: misdaad, mysterie
Schrijver: Maria Adolfsson 
Nederlandse verteller: Margo Dames
Duur van het Nederlandse boek: 13 uur 32 minuten
Alle boeken van deze Doggerlandserie :

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Karen Eiken Hornby moet in Noorö, het noordelijkste eilandje van Doggerland (fictief Scandinavisch eiland) een moord onderzoeken. Met kerstmis is daar een man dood aangetroffen. Het is een lastige zaak en er bestaat een kans dat haar eigen familieleden, die op het eiland wonen, met de gebeurtenissen te maken hebben. Vooral wanneer er nog een moord plaats vindt begint Karen toch echt met een schuin oog te kijken naar haar eigen neef.
Ondertussen speelt er genoeg in het leven van Karen en de naaste mensen om haar heen.

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Of luister hier naar een fragment van het verhaal. Dit is gelijk het begin van het verhaal.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren en ze brengt het verhaal heel mooi over.

Mijn mening

Dit verhaal komt traag op gang. Het is op zich wel gezellig om met Karen in het verhaal te komen, maar als je ziet dat er twee uur van het verhaal voorbij is heb je niet het gevoel dat je al zoveel in het verhaal hebt meegemaakt en je krijgt ook niet echt het gevoel dat je het verhaal niet opzij kan zetten, daarvoor ontbreekt het aan spanning. Sterker nog: na 5 uur had ik nog steeds niet echt zin in dit verhaal. Ik heb alleen maar doorgezet omdat ik er niet zoveel van houd een verhaal niet af te maken. Aan het einde werd mijn inspanning wel beloond met een geweldig einde. Het einde heeft een prima tempo en is zeer spannend. Het bevat alles dat ik hoopte te krijgen met dit verhaal, maar de lange weg erheen was best saai! Mocht er nog een deel komen van deze serie, dan pas ik. Ik ga het mezelf niet weer urenlang aandoen! Deel 1 werd op zich prima afgerond. Verder gaan met deze serie voegt niet veel toe. Het is meer van hetzelfde alleen is het de bedoeling dat Karens leven genoeg sensatie biedt.

Wat speelt er nog meer speelt in het verhaal:

De vriendin van Karen wordt mishandeld door haar man. Deze stukken onderbreken het verhaal en moordonderzoek van Karen. In deel 1 vermoedde Karen al dat haar vriendin werd geslagen door haar man. Ook op andere (korte) momenten in het boek komt het onderwerp ernstige mishandeling en misbruik naar voren.

Huwelijksproblemen komen zo nu en dan aan de orde.

Angst speelt een rol in dit boek, vooral bij het einde van het verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *