Onmacht

Nederlandse titel: Onmacht
Genre: Spanning
Schrijver: Yvonne Doorduyn 
Nederlandse verteller: Karin Douma
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 34 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Sarah Bovens is een succesvol speechschrijver voor een minister in Den Haag. Haar leven is op het moment erg moeilijk door het verlies van haar zoon. Zij en haar man hebben hun verlies nog niet goed verwerkt. Dat speelt dan ook mee wanneer ze tijdens een driedaagse cursus een verkeerde keus maakt. Het instituut waar ze deze cursus volgt heeft geheimen. Geheimen waar niemand over praat, ook al weten veel voormalige cursisten ervan. Nu is het Sarahs beurt om mee te doen met de geheimen….
Al snel wordt haar vriendin vermoord en belandt zij in de cel. Overtuigd van haar onschuld denkt ze dat het allemaal wel goed komt, maar alles wijst haar kant uit en zonder alibi kan ze zichzelf niet (vanuit de cel!) verdedigen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek en E-book is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller heeft een prettige stem en weet op zich prima te laten horen wanneer het verhaal vanuit Sarah of vanuit een ander vertelt wordt. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Laat ik eerst beginnen met zeggen dat ik dit verhaal heel goed vind. Maar wel wil ik twee minpunten aankaarten:
Het verhaal begint erg vreemd. Sarah gaat steeds heen en weer in tijd. Soms is het lastig om door te hebben wat tegenwoordige tijd en wat verleden tijd is.
Het duurt daarom ook even voordat je door hebt waar het verhaal precies over gaat. Je zit middenin het leven van Sarah, maar wat is het onderwerp van het boek?
Uiteindelijk wordt ze opgepakt en zit ze in de cel. Pas daarna wordt het beetje bij beetje duidelijk wat er aan de hand is en waar dit verhaal over gaat. Vanaf dat moment rol je er ook mooi in en heb je geen zin meer om het boek opzij te zetten en wil je alles in één zit afluisteren.
Ik had het prettiger gevonden als het verhaal begonnen was met Sarah in de cel en je daarna pas de terug in tijd momenten kreeg. Dan had ik eerder in het verhaal gezeten.

Verder is het verhaal erg meeslepend en is het plot erg goed met een mooie wending (wel een beetje voorspelbaar) aan het einde.

Het boek zelf belooft een realistisch inkijkje achter de schermen van het Binnenhof. Dat wordt niet waargemaakt. Dat doet verder niets af aan het verhaal, want het is een goed en vooral spannend verhaal. Ik vind dit boek zeker een aanrader!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *