The roommate

Titel: The roommate
Schrijver:  Dervla McTiernan
Verteller: Aoife McMahon
Duur van het boek: 2 uur 23 minuten
Categorie: misdaad & thriller
Dit boek is onderdeel van de serie: Cormac Reilly

Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (juli 2020 selectie). Iedere maand krijg ik Audible Originals boeken (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest, de afgelopen maanden, iedere maand tien boeken uit hun Audible Originals collectie. Ik mag dan kiezen welk boek ik wil hebben. Ik mag ze ook alle tien downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit boek is onderdeel van de Cormac Reilly serie, maar kan heel goed stand-alone worden gelezen. Je hebt geen voorkennis van de andere boeken nodig om dit boek te luisteren. Het verhaal begint erg spannend wanneer Cormac, een guardian (zo worden de agenten in Ierland genoemd), bij Niamh aan de deur belt. Ze hebben een vrouw vermoord gevonden en nu proberen de guardians te achterhalen wie het kan zijn.
Al snelt blijkt dat de vermoorde vrouw de huisgenote is van Niamh.
Vanaf dat moment gaat alles mis in haar leven. Op haar werk (ze is schooljuf) wordt ze behandeld alsof zij de moordenaar is, het lijkt alsof ze achtervolgd wordt en iemand heeft het op haar voorzien. Haar hele leven wordt zuur gemaakt door een onbekende.

Verteller

De verteller is erg goed en dat geeft een extra genot aan het verhaal. Haar stem en accent is prachtig! Ik vind deze uitvoering zeker een goed waard.

Mijn mening

Ik vind deze schrijver erg goed. Ze weet een mooi gevoel in haar boeken naar voren te brengen en ze kan de personages ook heel goed uitwerken zodat je gelijk kan zien hoe ze in elkaar zitten.
Dit is het vierde boek van deze serie die ik luister en hoewel ik dit verhaal leuk en ook best spannend vond, is dit deel wel het minste van de serie.
Zelf was ik begonnen met boek 0.5 The sisters en die vond ik toen zo goed dat ik de rest van de serie heb gekocht. Als ik bij dit boek was begonnen had ik misschien niet de rest van de boeken gekocht, omdat dit verhaal minder naar voren springt en minder goed is vergeleken met de rest.

Het verhaal is leuk en best bijzonder, maar wanneer het enorm spannend wordt laat de schrijver de bal vallen en wordt het vrij abrupt en behoorlijk flauw afgerond. Het einde past gewoonweg niet bij de spanning die ze even daarvoor heeft gecreëerd.
En omdat het ook nog eens heel voorspelbaar is, laat het einde behoorlijk wat te wensen over. Het voelt alsof het is afgeraffeld.

Ondanks het einde vind ik dit boek wel de 2.23 uur luistertijd waard. Ik zou dit boek alleen niet gekocht hebben, terwijl ik de rest van de serie wel het geld waard vind.
Alleen het laatste boek heb ik nog niet gekocht, maar dat ga ik zeker doen. Het staat op mijn wenslijst.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *