The sisters

Titel:The sisters
Schrijver: Dervla McTiernan
Verteller:  Aoife McMahon
Duur van het boek: 3 uur 08 minuten
Categorie: misdaad & thriller
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (september selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het verhaal

Dit is de voorloper van de Cormac Reilly serie. Carrie en Aifric staan aan het begin van hun carrière. Het is niet makkelijk voor een vrouw om door te breken in een mannenwereld. Carrie werkt bij de politie van Dublin. Hoewel ze op papier alles in huis heeft en alles goed heeft gedaan om promotie te krijgen, wordt ze toch overgeslagen en krijgt haar partner, die niet eens voor die promotie ging, wel de baan. Als vrouw moet ze niet alleen meer doen en harder werken, ze moet zelfs overduidelijk beter zijn dan alle anderen om dezelfde behandeling te krijgen. Sterker nog: haar baas probeert haar wel op een zeer vreemde manier te troosten……
Ook haar zus Aifric heeft het niet bepaald makkelijk. Ze heeft geluk dat ze samen met haar zus een woning kan huren, want vaak heeft ze geen loon om haar woning te betalen. Haar zus neemt de financiën dan die maanden op zich.
Aifric werkt bij een advocatenkantoor. Nu krijgt ze een zaak per toeval in de schoot geworpen. Het is een moordzaak waarbij ze de overtuiging heeft dat haar cliënt als onschuldige veroordeeld gaat worden. Dit zou haar doorbraak kunnen zijn! Ze betrekt haar zus bij deze zaak en ook zij ontdekt dat het bewijs tegen de verdachte niet helemaal klopt. Hoe kan het dat zijn zaak nu toch richting veroordeling gaat?

Verhaallijn en ontknoping

Gedreven door hun traumatische ervaring in hun jeugd bijten deze twee zussen zich vast in een moordzaak vast waar hun superieuren het laten afweten. Het verschil zit hem in hun gevoel van onrecht. Ze ontdekken al snel dat deze man mogelijk onschuldig is en door hun eigen trauma kunnen ze niet net als hun collega’s hun rug omdraaien en de verdachte aan zijn lot over laten. Dit verhaal gaat op zich niet om deze moordzaak en om de verdachte, maar om het feit dat de zussen niet tegen onrecht kunnen.
We leven eerst een stukje mee met Aifric en zien hoe moeilijk haar werkleven kan zijn bij een advocatenkantoor, maar dat is maar een stukje inleiding, want haar jongere zus Carrie heeft het vele malen zwaarder. In haar werk wordt een bepaalde uiterlijk en karakter gewaardeerd. Wie heb je liever naast je staan als agent in een benauwde situatie? Een stoere en grote vent of een vrouw? Carrie heeft ontzettend hard gewerkt om een nieuwe positie te krijgen. Haar gedane werk was zo fantastisch dat ze ervan overtuigd was dat ze het in haar broekzak had, om dan vervolgens te ontdekken hoe de vork in zijn steel zit. Kom daar maar van terug! En om het erger te maken maakt haar baas haar ook nog eens duidelijk hoe haar werk, ALS VROUW, door hem beter gewaardeerd zal worden! De moordzaak zelf brengt brengt dit alles mooi op gang en laat ons deze werkomstandigheden van deze twee zussen zien. Maar niet denken dat alles nu zielig is en om de sneuheid van vrouwen gaat hoor! Het verhaal is fantastisch!

Boek 1 van deze serie kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Boek 1 van deze serie kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller klinkt heel goed! Haar stemmen van de verschillende personages klinken heel goed en passen ook goed bij de personen. Ik vind haar accenten ook heel mooi klinken. Ik vind haar uitvoering goed.

Mijn mening

Ik heb dit boek in de september editie van Audibles Originals gekozen als kennismaking met deze serie. Op deze wijze kon ik gratis kennis maken met deze serie, de verteller en de schrijver. Zo kan ik beter inschatten of ik mijn gekochte credits van Audible wil gebruiken voor de rest van de serie.
Ik vind dit boek een aanrader en ik ga boek 1 en boek 2 ook zeker erbij kopen.
Deze schrijver heeft een geweldige schrijfstijl. Ze weet de sfeer in haar verhaal prima weer te geven en dat in combinatie met zo’n geweldige verteller maakt dit boek heel bijzonder en ook erg spannend.
Toen ik met dit boek begon en las dat het een voorloper van een serie was dacht ik nog: “Hmm nu weet ik al waar het heen gaat leiden en dat is dan geen verrassing meer”.
Maar niets is minder waar. Zelfs richting het einde was het nog erg spannend en wist je niet hoe het zou eindigen. Misschien zou dit anders zijn als ik al bekend was met boek 1 en boek 2 (dit is boek 0.5), maar dat weet ik dus niet.
De schrijver en verteller weten de toon en de sfeer van het verhaal prima aan je over te brengen. De omstandigheden van de werksituaties van de zussen zijn best heftig, maar nergens wordt het dramatisch en nergens krijg ik het gevoel “wat is het toch zielig als je een vrouw bent”. Sterker nog deze situaties kunnen ook prima voor een man gelden en dit is zeker geen boek over hoe zwaar het is om vrouw te zijn. Wel laat het zien wat je in huis moet hebben om onrecht op de werkvloer te bevechten.
Het moordonderzoek brengt het verhaal op gang en dit is op zich al spannend genoeg.
Ik ben heel benieuwd naar de rest van deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *