The scholar (book 2)

Titel: The scholar
Schrijver: Dervla McTiernan
Verteller:  Aoife McMahon
Duur van het boek: 10 uur 38 minuten
Categorie: misdaad & thriller
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.

Het verhaal

Dit is boek twee van de Cormac Reilly serie. In boek 0.5 hebben we al kennis gemaakt met Carrie. In boek twee hebben we Cormac Reilly beter leren kennen. Dit boek draait weer voornamelijk om Cormac Reilly en een zeer gevoelige moordzaak. In deze serie krijg je het verhaal vanuit het oogpunt van verschillende personages te horen. Hoewel Cormac Reilly de persoon is die wij het meest volgen, krijgen we ook delen van het verhaal te horen vanuit de beleving van de andere personages.
Cormac krijgt nog steeds een flauwe behandeling van zijn baas. Hij wordt weggedrukt met allerlei “cold cases”. Het voelt alsof zijn baas op deze wijze van hem af probeert te komen, maar Cormac gaat nergens heen. Hij laat zich niet zomaar wegpesten. Ondertussen krijgt Carrie de volle lading op haar bord. Zij moet minstens 80% van de moordzaken in hun district in Galway op zich nemen. De andere detective is op vakantie en Cormac moet zijn tijd en expertise verspillen aan allerlei nietsbetekenende oude zaken. Ze heeft genoeg van dit politieke spel! Haar baas moet maar eens onder ogen komen dat zijn tactiek niet zal werken en dat iedereen op het politiebureau doorheeft wat hij probeert te doen! En zo mag Cormac eindelijk aan nieuwe lopende zaken werken. Dat is maar goed ook, want zijn vriendin zal hem hard nodig hebben!

Verhaallijn en ontknoping

Cormac heeft een moeilijke start hier op het politiebureau. In zijn eerste zaak ontdekte hij dat er corrupte agenten zijn. Er zijn maar twee agenten in wie hij zijn vertrouwen kan plaatsen. Dat maakt de boel dan ook extra moeilijk wanneer zijn vriendin een vermoord meisje aantreft. Ze zal gehoord en ook verhoord moeten worden voordat ze officieel uitgesloten kan worden als verdachte. Maar is het wel zo verstandig van hem om deze zaak op zich te nemen terwijl zijn eigen vriendin als verdachte gezien kan worden? Zijn eigen integriteit wordt nog steeds in twijfel getrokken door alles wat zich hiervoor (in boek 1) heeft afgespeeld. Om het erger te maken, blijkt dat het slachtoffer te maken heeft gehad met het laboratorium waar zijn vriendin werkt. Hij kan en wil niet geloven dat zijn vriendin schuldig is en richt zijn ogen op andere mogelijke verdachten, maar niet iedereen is het met hem eens. Wederom staat zijn carrière op het spel!

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller is heel goed! Haar stemmen van de verschillende personages klinken heel goed en passen ook goed bij de personen. Ik vind haar accenten heel mooi klinken en vind haar uitvoering goed.

Mijn mening

Alweer een heerlijk verhaal over Cormac Reilly en de zeer spannende misdaadzaken waar hij aan werkt. De verhalen zitten heel goed in elkaar en het mysterie is vaak lastig te doorgronden. Ik moet wel zeggen dat ik ditmaal eerder doorhad hoe de vork in zijn steel zat en toch blijft het spannend tot het einde en één ding is zeker: hoewel zowel boek 1 als dit boek een prima afronding hebben en je beide verhalen met een tevreden gevoel afsluit, weet je zeker dat nog niet alles boven tafel is gekomen. Cormac Reilly heeft nog niet alles ontdekt. We zullen vast weer heerlijk genieten van boek 3, maar daar zullen we eerst nog een poos op moeten wachten! Ik zal in elk geval één van mijn credits gereserveerd laten voor boek 3 van deze serie die in maart 2020 uitkomt. Ik ga die zeker weten erbij kopen!
Ik vind deze serie dan ook zeker een aanrader. Ik moet zeggen dat ik niet vaak misdaadverhalen kies. Ik houd meer van fantasieverhalen, maar als ik meer misdaadboeken kan vinden met deze stijl van schrijven dan zal ik deze genre vaker gaan luisteren!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *