Brief voor de Koning

Titel : Brief voor de Koning
Genre: Kinderen
Schrijver: Tonke Dragt 
Nederlandse verteller: Willem Nijholt
Engelse verteller: Matt Addis
Duur van het Nederlandse boek: 16 uur 28 minuten
Duur van het Engelse boek: 15 uur 49 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Tiuri. Hij is een schildknaap die waardig is bevonden door zijn koning Dagonaut om tot ridder geslagen te worden. Samen met enkele andere schildknapen moeten ze een laatste opdracht en proef doorstaan en de volgende dag zullen ze tot ridder worden geslagen. Ze moeten deze nacht waken in de kapel zonder met een ander te praten.
Maar wat doe je als je hoort dat iemand zeer dringend: “In godsnaam doe open!” roept? Tiuri wil graag een ridder worden, maar als hij de deur open doet om die persoon te helpen, verbreekt hij daarmee de regels en zal hij niet tot ridder worden geslagen. Maar een ridder hoort mensen in nood te helpen! Hij neemt een besluit die zware en moeilijke gevolgen zal hebben. Hij biedt deze vreemdeling zijn hulp aan en tegen alle regels in doet hij wat nodig is om deze vreemdeling en daarmee een heel koninkrijk te helpen!

Dit is een spannend verhaal over een zware opdracht waarbij Tiuri dwars door verschillende gebieden reist en het gevaar steeds op de loer ligt. Van rovers, tot spionnen en ridders. Overal moet hij voorzichtig zijn en steeds goed inschatten wie wel en wie niet te vertrouwen is. Zijn leven staat in dienst van het lot van een heel koninkrijk. De geheime brief die hij bij zich draagt moet bij de koning aankomen.

Zal het hem lukken om zijn opdracht te vervullen? Hoe zal zijn eigen koning reageren op zijn daden?

Ontdek meer over het verhaal met een luisterfragment.
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Bekijk hieronder een trailer van het begin van het boek.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind de Nederlandse uitvoering een ruimvoldoende waard. Het is een boek met veel tekst en lange hoofdstukken. Deze verteller weet dit prima aan je voor te lezen. Wel vind ik het jammer dat er veel omgevingsgeluid van de verteller te horen is, zoals het schuifelen van zijn stoel of tafel en papieren. Verder ben ik erg benieuwd hoe de Engelse verteller het doet (te koop bij audible of iTunes), maar ik houd het bij de Nederlandse versie die ik verder zonder extra kosten binnen mijn Storytel abonnement kan luisteren.

Mijn mening

Het is een prachtig boek en ik vind dit zeker een aanrader voor kinderen! Dit boek is al mijn lievelingsboek sinds ik een kind ben en ik ken het dan ook van binnenstebuiten. Tot nu toe heb ik het boek alleen maar zelf gelezen en dit was de eerste keer dat ik het me liet voorlezen. Ik moet wel zeggen dat ik toch meer van het boek genoot toen ik het zelf las, omdat ik dan bepaalde stemmen in mijn hoofd had bij de verschillende personages. Ook heb ik een eigen beeld gevormd bij deze personages en de wijze waarop deze verteller bepaalde personages een stem en manier van spreken gaf kon ik soms erg storend vinden. Dus als je van boeken houdt en graag zelf leest, dan raad ik je aan om dit boek zelf te lezen (de Engelse versie heb ik niet uitgeprobeerd).

Het boek is lekker spannend en komt best snel op gang. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik als kind het begin een beetje vreemd vond (mijn meester in groep 7 las dit boek aan ons voor in de klas). Het waken in de kapel vond ik eigenlijk een saai begin, maar al snel zat ik midden in de avonturen en sindsdien is dit boek dus mijn lievelingsboek!

Het boek heeft een prima afronding. Ook al gaan de avonturen verder in het vervolg Geheimen van het Wilde Woud, het avontuur van dit boek wordt heel fijn afgesloten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Een gedachte over “Brief voor de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *