Duizend hoog

Nederlandse titel: Duizend hoog
Engelse titel: The thousandth floor
Genre: Young Adult, science fiction
Schrijver: Katharine McGee 
Verteller: Phoebe Strole
Duur van het boek: 12 uur 55 minuten
Alle boeken van deze serie van The Thousandth Floor:

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een wereld vol met technologie. De mensen gebruiken hun nieuwe technologie volop in hun dagelijks leven. Vooral de rijke mensen kunnen niet zonder hun nieuwste tech. Door middel van knikken, schudden, schouders ophalen, knipperen, etc. voeren ze gesprekken zoals wij dat nu met de telefoon doen en doen ze hun betalingen.
Dit verhaal speelt zich af in een toren. De toren is een grote stad. Hoe rijker je bent hoe hoger de verdieping is waar je woont. De arme mensen wonen laag in deze toren. Hoe lager hun verdieping hoe meer de rijken van hun verdieping gruwen.
Op een verdieping heb je meerdere straten en bij de bovenverdiepingen heb je zelfs parken.
Het verhaal draait om een stel tieners. Aan het begin van het verhaal vertelt één meisje hoe haar leven eindigt met de val van de duizendste verdieping. Daarna leer je één voor één alle personages kennen om je vervolgens de rest van het verhaal af te vragen wie van de toren zal vallen en hoe dit zal gebeuren.
Al deze verhalen van de verschillende tieners draaien om verliefd zijn en verdriet hebben.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

We krijgen het verhaal te horen vanuit Avery, Ares, Leda, Watt en Rylin. Het verhaal gaat over de levens van deze vier meiden en één jongen. Ze komen uit de verschillende lagen van deze toren. Ieder personage heeft zijn of haar eigen problemen en ze raken allemaal uiteindelijk verwikkeld in hun liefdesdrama’s. Een ding weten we als lezer heel zeker. Een van deze personages heeft ons aan het begin verteld hoe haar leven zal eindigen in een val van de duizendste verdieping.

Verteller

Dit verhaal wordt verteld door een jonge meid. Op zich is haar stem wel prettig om naar te luisteren. Wel hoor je haar vooral in het begin steeds slikken tussendoor. Niet heel vaak, maar wel opvallend genoeg.
Ik vond deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Er zijn veel personages om mee kennis te maken. Je komt na anderhalf uur nog steeds niet in het verhaal omdat je alweer bezig bent kennis te maken met nieuwe personages. Het enige wat je na anderhalf uur begrijpt is dat de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt zeer hightech is en dat er veel mogelijkheden zijn in het dagelijks leven van deze mensen. Erg sciencefiction. Het duurde dan ook een poos voordat ik echt in het verhaal kon komen, maar toen alle personages zichzelf hadden voorgesteld, pakte het verhaal al snel spannend op en genoot ik van ieder moment. Beetje bij beetje voel je aan welke kant het verhaal op zal gaan en ik vond het zo spannend dat ik dit verhaal zo snel mogelijk wilde afluisteren. Je raakt steeds nieuwsgieriger naar het einde.

De setting (New York in 2118) is heel mooi uitgedacht. Erg futuristisch. Het idee van een toren als stad is wel erg bijzonder. Het duurde dan ook echt even voordat ik met alle informatie een beeld kon vormen van deze nieuwe wereld.

De personages zijn heel mooi en ingrijpend uitgewerkt. Je leeft mee met ieder personage en ze hebben allemaal interessante verhalen om te vertellen. Hun leven is verre van prettig. Zowel de rijken als de armen hebben allemaal hun eigen problemen. Hoewel je bij de armen zou denken dat hun problemen simpel op te lossen zou zijn als ze meer geld hadden, merk je aan de rijken dat je toch altijd problemen kan ervaren waarbij veel geld hebben helemaal niets oplost. Elk personage is uniek en roept een eigen emotie bij je op. Het kan ook zijn dat je gevoelens bij een personage verandert gedurende het verhaal.

Ik vind dit verhaal zeker een aanrader! De schrijver heeft een prettige schrijfstijl en dit is zeker een geweldig begin van een Young Adult serie.
Ik denk dat dit boek ook leuk zal zijn voor fans van De Royals.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Duizend hoog

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *