Duizelingwekkende hoogte

Nederlandse titel: Duizelingwekkende hoogte
Engelse titel: The Dazzling Heights
Genre: Young Adult, science fiction
Schrijver: Katharine McGee 
Verteller: Phoebe Strole
Duur van het boek: 13 uur 22 minuten
Alle boeken van deze serie van The Thousandth Floor:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een wereld vol met technologie. De mensen gebruiken hun nieuwe technologie volop in hun dagelijks leven. Door middel van knikken, schudden, schouders ophalen, knipperen, etc. voeren ze gesprekken zoals wij dat nu met de telefoon doen en doen ze hun betalingen.
Dit verhaal speelt zich af in een toren. De toren is een grote stad. Hoe rijker je bent hoe hoger de verdieping is waar je woont. De arme mensen wonen laag in deze toren. Hoe lager hun verdieping hoe meer de rijken van hun verdieping gruwen.
Op een verdieping heb je meerdere straten en bij de bovenverdiepingen heb je zelfs parken.
Het verhaal draait om een stel tieners. Aan het begin van het verhaal wordt er verteld dat er een lijk van een meisje in het water ligt. Haar lichaam zal over een paar uur ontdekt worden.
Daarna krijgen we het verhaal te horen over een aantal tieners. Het verhaal gaat verder waar deel 1 was gebleven. Leda moet zien te leven met wat ze heeft gedaan in boek 1. Ook Avery, Watt en Rylin hebben het zeker niet makkelijk. Er komt een nieuwe personage bij in het verhaal: Calliope!
Al deze verhalen van de verschillende tieners draaien om verliefd zijn en verdriet hebben.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

We krijgen het verhaal te horen vanuit Avery, Leda, Watt, Calliope en Rylin. Het verhaal gaat over de levens van deze vier meiden en één jongen. Ze komen uit de verschillende lagen van deze toren. Ieder personage heeft zijn of haar eigen problemen en samen delen ze een groot geheim. Alle verhalen gaan over verliefd zijn en drama ervaren. Een ding weten we als lezer heel zeker. Het verhaal zal eindigen met een lijk in het water!

Verteller

Ik vind de kwaliteit van het geluid niet goed. Het klinkt alsof de verteller de microfoon niet goed heeft afgesteld.
Ik vond deze versie een voldoende – waard. Ik zag twee versies van dit boek en heb ze allebei geprobeerd, maar het geluid was even slecht.

Mijn mening

Het is lastig voor me om mijn mening te geven, want ik was per ongeluk begonnen met boek 3 in plaats van boek 2. Dat was een vervelende ervaring, omdat ik het gevoel had dat er stukken verhaal gewoon waren weggelaten en ik alles in stukjes bijgepraat kreeg. Toen ik al bijna bij het einde was ontdekte ik mijn fout en begon ik alsnog aan deel 2. Het was dan ook totaal niet spannend meer voor me, omdat ik alles in grote lijnen al wist.
Toch heeft dit boek me prima vermaakt.
Mijn tip aan jou: Let goed op de volgorde van deze boeken. De plaatjes en titels lijken zoveel op elkaar dat je je snel kan vergissen.
Nu ga ik maar weer vrolijk verder met deel 3.
Ik denk dat deze serie ook leuk zal zijn voor fans van De Royals.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *