Hello Neighbor: Missing Pieces

Titel : Hello Neighbor: Missing Pieces
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Carly Anne West   
Verteller: Oliver Wyman
Duur van het boek : 5 uur 17 minuten
Alle boeken van deze serie van Hello Neighbor:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal is bekend van het computerspel Hello Neighbor. In dit spel moet je als speler steeds inbreken bij de buurman. Je moet erachter komen wat hij allemaal in zijn kelder heeft. Het spel is enorm spannend. Wanneer je in het spel betrapt wordt door de buurman komt hij op je af, je verliest het bewustzijn en je komt weer bij in je eigen huis. Dit boek en deze kinderboekenserie gaat dus over het verhaal achter deze computergame.
Let op: het gaat om een horror video game. Het spel zelf is niet echt eng, maar wel heel spannend. Er gebeuren geen enge dingen, je krijgt geen enge beelden te zien, maar het is wel erg spannend. Hetzelfde geldt dus ook voor dit boek. Het verhaal is hier en daar best creepy.

Het verhaal gaat over Nicky. Zijn vader heeft vaak moeite met zijn werk en ze verhuizen steeds zodat hij weer elders opnieuw aan de slag kan gaan. Het verhaal begint bij hun verhuizing naar Raven Brooks.
Al snel maakt Nicky een vriendje. Dit is een heuse prestatie, want Nicky wordt vaak als “vreemd” ervaren door andere kinderen en hij heeft daarom ook nooit vriendjes. Nu wordt hij al snel goede vrienden met zijn buurjongen Aaron (de zoon van de buurman uit het spel!). Daarnaast ontmoet hij nog één ander kind tijdens deze zomervakantie, maar die is bang voor Aaron en waarschuwt hem om voor Aaron uit te kijken.

Nicky vindt Aaron juist een hele fijne vriend. Ze kunnen het heel goed vinden samen, maar er is wel wat aan de hand bij Aaron thuis. Zijn vader is buitengewoon vreemd tot aan het griezelige toe. Beetje bij beetje ontdekt Nicky meer over het verleden van deze stad en het aandeel van Aarons vader in de tragedie die zich in deze stad heeft afgespeeld.
Dan is het voor Nicky zo klaar als een klontje dat Aarons vader mogelijk een gevaar vormt voor zijn familie! Wat kan hij doen?

Te koop bij Bol.com in het Engels:

Het spel is ook te koop bij Bol.com:

Dit boek kan als luisterboek gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het erg leuk en het verhaal klinkt dan ook heel goed. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Als je bekend bent met het spel is dit verhaal erg leuk om naar te luisteren en zo binnen het spel te plaatsen. Op zich klinkt dit verhaal best creepy. De familie van Aaron praat buitengewoon vreemd met elkaar tot het spannende toe (dat noem ik dus creepy).
Hun omgang met elkaar voelt sinister aan.
Verder is dit een verhaal over vriendschap. De personages in dit boek zijn allemaal buitenbeetjes.
Ook komt aan de orde of je “slecht” bent als je slechte dingen doet.
Aaron en Nicky halen veel “pranks” uit. In het verhaal komt dan ook aan de orde, dat hoewel je tijdens het doen van de prank het allemaal heel logisch en zelfs gerechtvaardigd vond, je er achteraf toch anders op terug kan kijken en dan ineens inziet wat je nou precies hebt gedaan.
Voor de spelers van Hello Neighbor vind ik dit verhaal zeker een aanrader. Voor anderen wil ik als waarschuwing geven: Pas op, het is creepy!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *