Hello Neighbor 2: Waking Nightmare

Titel : Hello Neighbor: Waking Nightmare
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Carly Anne West   
Verteller: Oliver Wyman
Duur van het boek : 5 uur 28 minuten
Alle boeken van deze serie van Hello Neighbor:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal is bekend van het computerspel Hello Neighbor. Dit boek is deel 2 van een serie en deze kinderboekenserie gaat dus over het verhaal achter deze computergame.
Let op: het gaat om een horror video game. Het spel zelf is niet echt eng, maar wel heel spannend. Er gebeuren geen enge dingen, je krijgt geen enge beelden te zien, maar het is wel erg spannend. Hetzelfde geldt dus ook voor dit boek. Het verhaal is hier en daar best creepy.

Na deel 1 zegt de buurman dat hij zijn zoon en dochter naar hun tante heeft gestuurd om daar voorlopig te wonen, tot rust te komen en hun verlies te verwerken.
Nicky gelooft het niet. Hij vermoedt dat de buurman zijn kinderen iets heeft aangedaan. Hij kan hier met niemand over praten en hij gaat in zijn eentje op onderzoek uit.
Gaandeweg ontdekt hij dat hij niet de enige is die vermoedt dat de buurman wat te verbergen heeft en al snel krijgt hij hulp bij zijn onderzoek.
Samen proberen ze de buurman zo goed mogelijk in de gaten te houden terwijl ze bewijsmateriaal verzamelen. Lukt het hen op tijd om de volwassenen te overtuigen dat de buurman een misdaad heeft begaan?

Te koop bij Bol.com in het Engels:

Het spel is ook te koop bij Bol.com:

Dit boek kan als luisterboek gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als Ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het erg leuk. Zijn stemmen voor de volwassenen klinken heel goed en de stem voor de buurman klinkt geweldig! Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Zielig begin van het verhaal. De beste vriend van Nicky is verdwenen. Hij doet wat hij kan om te ontdekken wat er met hem en zijn zusje is gebeurd. Nicky weet zeker dat de buurman liegt. Zijn kinderen zijn helemaal niet veilig bij hun tante. Hij heeft hen iets aangedaan!
Dit verhaal is net zo spannend als deel 1, maar het is ook vooral heel zielig. Nicky staat er helemaal alleen voor. De volwassenen weigeren in te zien dat er wellicht iets met de kinderen van de buurman is gebeurd en ook zijn andere vriend weigert hem te geloven en te helpen bij zijn zoektocht naar de waarheid.
In dit verhaal voelt Nicky zich vooral hulpeloos en dat gevoel merk je ook heel duidelijk als luisteraar.

Dit boek is onderdeel van een serie en ook nu wordt het verhaal niet afgerond en kan je beter direct beginnen met luisteren naar deel 3.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *