The Brightest Embers

Titel : The Brightest Embers
Genre: Romance, fantasy
Schrijver: Jeaniene Frost
Verteller: Tavia Gilbert
Duur van het boek: 9 uur 8 minuten
Alle luisterboeken uit deze Broken Destiny serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand.

Het verhaal

Dit is een serie fantasyromans over demonen en engelen. Er komen ook onderdelen uit de bijbel aan bod, zoals de slinger van David waarmee hij Goliath versloeg en de staf van Mozes. In Audible Escape heeft dit verhaal als meetgraad: seductive! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot)
De serie gaat over Ivy, de laatste nakomeling van David en Adrian, de laatste nakomeling van Judas. Ze hebben allebei een rol te vervullen in dit verhaal. Ivy heeft als laatste doel om de speer te vinden waarmee de Romeinse soldaat Jezus heeft verwond. Met die speer kan ze openingen maken in alle demonenwerelden, waardoor mensen kunnen vluchten en zo kans maken op een beter leven. Alleen mensen kunnen gebruik maken van deze speciale openingen. Er is alleen een grote keerzijde: Ivy zal dit niet overleven. Dat maakt het doel van Adrian ook zo lastig. Hij is voorbestemd om Ivy tot drie keer toe te verraden net zoals Judas en al zijn voorgaande familieleden van zijn bloedlijn hebben gedaan, maar hij heeft zich voorgenomen te vechten tegen zijn lot. Dit betekent dat hij Ivy juist zal moeten bijstaan en helpen, maar hoe kan hij dit doen terwijl hij weet dat ze erdoor zal sterven?

Luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat verder waar deel 2 was gebleven. Ivy heeft nog één laatste doel en de engel die haar steeds heeft bijgestaan is heel eerlijk tegen haar. Ze zal het niet overleven, hij mag haar niet tot leven wekken en sterker nog: het is niet eens zeker dat ze de poorten zal kunnen openen om de mensen in de demonenwerelden te redden. Kortom: Het is alles of niets en zelfs “alles” betekent niet dat het haar zal lukken. Aan haar dus de keuze: offert ze haar leven op in een poging om de rest van de mensen te redden of kiest ze voor haar eigen leven en blijven de mensen voorgoed vast zitten?
We volgen Ivy in allerlei avonturen terwijl ze hierover nadenkt en een keuze maakt. Dit verhaal is romantisch van aard dus dit betekent dat we zullen ervaren hoe deze situatie haar relatie met Adrian beïnvloedt.

Verteller

Dit verhaal wordt verteld vanuit Ivy. De accenten zijn vaak overdreven en kloppen niet met de nationaliteiten van de personages. Engelse personages die “bloody hell” roepen terwijl ze klinken alsof ze uit het oosten van de wereld komen klinkt erg raar. Ook de Duitsers klinken absoluut niet Duits, maar eerder Italiaans. De hoofdpersonages klinken in elk geval wel fijn en daarom vind ik deze versie wel een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Een mooi einde van de serie. Ik vind dit boek net zo leuk als de eerdere boeken. Er zijn lekker veel spannende momenten en het avontuur is op de voorgrond en daarnaast komen de romantische aspecten. Wel vind ik de romantiek in dit deel meer geforceerd overkomen. In de vorige delen kwamen ze op logische momenten in het verhaal en dit keer vind ik dat de momenten erg duidelijk geforceerd worden.

Dit verhaal is wat “romance” betreft weer vergelijkbaar met deel 1. De intieme momenten zijn weer aardig mild. Dit verhaal heeft dan ook als meetgraad seductive.

Ik vind deze serie wel een aanrader. Vaak begin ik aan een serie en gaandeweg raak ik zo uitgekeken op de volgende delen of merk ik dat me door de volgende delen heen moet worstelen waardoor ik ervoor kies om met de serie te stoppen en dat vind ik altijd wel enorm jammer. In dit geval blijven alle drie de boeken even leuk en spannend.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *